Breaking news

Află care sunt cele mai frecvente mituri în curățenie

loading...

Activitatea de curățenie presupune, de regulă, formarea unor obiceiuri proprii sau respectarea unor reguli pe cât se poate de simple. Totuși, unele sfaturi din exterior par să ne influențeze procesul complex de îndepărtare a murdăriei, transformându-se în mituri care nu au la bază un fundament concret.

baieCare sunt principalele mituri cu care se confruntă gospodinele în realizarea curățeniei?

#1. Curățarea geamurilor este mai eficientă dacă se utilizează un ziar

Acest mit este în mod cert unul dintre cele mai vehiculate în rândul persoanelor interesate de curățarea geamurilor în cea mai eficientă manieră, astfel încât să scape de clasicele urme.

În acest sens, este bine de notat faptul că folosite în combinație cu soluțiile de curățare bazate pe alcool, ziarele vor lăsa mai mult decât sigur urme de cerneala pe geamuri. Forma acestora poate varia, începând de la dungi sau urme aproape insesizabile și până la pete destul de consistente vizibile la prima ploaie. Totodată, vopseaua tipografică, în cazul în care rolul ziarului devine eficient în procesul de curățare a geamurilor, prezintă riscul de a se imprima pe rama geamului și să creeze dificultate în îndepărtare.

Alternativa eficientă de care se pot ajuta gospodinele pentru a șterge geamurile fără pete este reprezentată de cârpe din bumbac sau șervețele din hârtie cu mai multe straturi. Așadar, prin utilizarea unui astfel de produs înalt calitativ, se diminuează nevoia de a consuma mai mult din soluția de curățare.

#2. Pentru a nu strica ireparabil covoarele și mochetele, acestea nu trebuie curățate des

Cu siguranță, gospodinele se vor amuza copios la auzirea acestui mit. Curățarea unui covor sau a unei mochete depinde în mare măsură de tipul de pată sau de murdărie, dar și de modelul produsului. De exemplu, un covor cu fir lung și des sau pufos va fi mult mai sensibil la curățare decât cel cu fir scurt.

În acest sens, fiecare persoană care se ocupă de curățarea corectă a covoarelor trebuie să se asigure că folosesc cele mai bune soluții pentru materialul din care sunt realizate. De asemenea, recomandat ar fi să se acționeze asupra petelor imediat, fără a se amâna, evitând astfel pătrunderea totală a murdăriei în țesătură. După uscarea covorului, indicat ar fi să se aspire din nou, prin aspirare redându-i-se aspectul îngrijit.

O soluție eficientă în curățarea covoarelor este combinația de părți egale de oțet și apă, care are rolul de a reînvia culorile, oferind covorului un aspect de proaspăt cumpărat.

#3. Petele de cerneală sunt îndepărtate miraculos cu ajutorul fixativului

Acest mit conține o parte adevărată în sensul în care produsul se bucură de o cantitate ridicată de alcool, substanță care se dovedește a fi de succes în lupta cu petele de cerneală. Totuși, având în vedere că folosirea fixativului care nu conține prea mult alcool nu este deloc recomandată, cea mai eficientă manieră de curățare este apelarea la o firmă specializată în acest domeniu sau utilizarea unei rețete bio.

#4. Clorul curăță eficient orice pată

Acest mit este pe cât se poate de neadevărat, întrucât rolul clorului sau a cloraminei este de a dezinfecta suprafața sau produsul pe care este aplicat, însă nici nu curăță și nici nu îndepărtează murdăria sau petele.

De asemenea, clorul se mai dovedește eficient atunci când trebuie combătut mucegaiul sau se dorește curățarea în totalitate a mașinii de spălat. Totuși, utilizarea acestei substanțe trebuie să fie mereu sub formă diluată, vaporii săi din stare pură fiind foarte toxici.

Totodată, trebuie să se acorde atenție deosebită și suprafeței sau produsului pentru care se va folosi clorul pentru curățare, deoarece acesta decolorează.

#5. Oțetul poate fi folosit în absolut orice proces de curățare

Într-adevăr, oțetul se dovedește util și eficient în curățenie în numeroase cazuri, având o putere de acțiune rapidă și fără a presupune costuri semnificative. Totuși, există cazuri în care folosirea sa poate dăuna considerabil. Suprafețele în care trebuie să se evite utilizarea oțetului sunt: podelele din lemn masiv, marmura, piatra naturală și granitul.

#6. Dublarea cantității de detergent va crește în aceeași măsură și puterea produsului de curățare

Este important să se înțeleagă pe deplin falsitatea acestui mit, întrucât aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli în curățenie. Prin dublarea cantității de detergent, se va obține cu mult mai multă spumă, surplus care nu este dorit întrucât necesită depunerea unui efort ridicat pentru îndepărtarea sa. De asemenea, mai ales în cazul hainelor, această opțiune va rezulta prin clătirea ineficientă și depunerea substanțelor chimice pe haine care, intrând în contact cu o piele mai sensibilă, pot dăuna. Un alt exemplu este legat de spălarea gresiei sau a faianțelor, iar dublarea cantității de detergent va face imposibilă eliminarea surplusului și, astfel, vor rămâne nu doar urme ci și porțiuni lipicioase care vor favoriza depunerea microbilor.

Așadar, atunci când persoanele sunt preocupate de realizarea activității de curățenie într-o manieră pe cât se poate de eficientă, contează deosebit de mult să se evite astfel de erori sau mituri cum sunt cele de mai sus pentru ca lupta cu petele să fie câștigată. De asemenea, contează într-o foarte mare măsură calitatea soluțiilor de curățare utilizate. Dacă se optează pentru cele profesionale, așa cum sunt produsele ce pot fi achiziționate din magazinul online www.clinit.ro, atunci curățenia este pe jumătate realizată.

Nu trebuie să uitați că igiena este un aspect deosebit de important care ne influențează considerabil starea de sănătate și, din acest motiv, este indicat să ne ocupăm de curățenie cât mai des.

loading...