Breaking news

Află aici cum poți elimina diplopia și reduce oboseala oculară

Mușchii ochiului, atât cei externi, cât și cei interni, se contractă atunci când observi ceva de aproape (presbiopie). În timp, acest lucru poate provoca oboseala oculară (astenopatie), graţie efortului excesiv. Un ochi nealiniat sau cu o acuitate vizuală mai slabă poate prezenta o conexiune inadecvată cu encefalul și o anumită dificultate de concentrare a vederii pe obiecte aflate la diferite distanţe.

Strabismul poate apărea atunci când ambii ochi sunt poziționați incorect și privesc în diferite direcții. Ochiul drept devine dominant atunci când cei doi se aliniază greşit. Reabilitarea unui număr cât mai mare de funcții vitale ale ochiului afectat reprezintă scopul esențial al tratamentului strabismului. Mai jos vei găsi câteva informații relevante despre această procedură chirurgicală.

Iată câteva detalii importante despre tratamentul strabismului

Operația de strabism reprezintă o procedură chirurgicală ce are drept scop ameliorarea oboselii oculare și a diplopiei (vederea dublă). Acest tratament poate fi efectuat atât la ochiul deviat, cât și la ambii ochi, în funcție de situație. Nu este exclusă o intervenție chirurgicală ulterioară dacă unghiul de deviație este mare. Este posibil ca deviația ochilor să nu poată fi vindecată complet dacă post-operator, în cazurile anterioare, au rămas cicatrici semnificative.

  •   Tratamentul strabismului la copil

Deoarece ochiul și legătura sa cu cerebelul funcționează optim, acuitatea vizuală a acestui ochi rămâne normală. Tratamentul strabismului la copii începe adesea cu prescrierea de ochelari, în special pentru cei cu ambliopie sau viciu de refracție necorectat cunoscut sub numele de „ochi leneș”. Pentru a obține o vedere de calitate egală, cel mic trebuie să poarte ochelari în mod regulat pe tot parcursul zilei. Pacientul poate fi forțat să urmeze o intervenție chirurgicală dacă aceste tratamente nu dau rezultate și deviația oculară nu se corectează. Procedura chirurgicală este efectuată sub anestezie locală sau generală.

Tehnica operatorie implică slăbirea mușchilor oculari prin retropoziție sau întărirea acestora prin rezecție. În funcție de situație, aceste două metode pot fi folosite împreună sau separat. Trebuie să iei în considerare şi faptul că operația rezolvă doar problema deviației globilor oculari, însă nu poate îndrepta vederea pacientului. În funcție de nevoi, operația poate fi efectuată la unul sau ambii ochi.

  •  Tratamentul strabismului la adult

Strabismul adultului, existent încă din copilărie, este de obicei asimptomatic iar pacienții solicită de obicei operaţia din motiv estetic. Însă, când aceştia se prezintă la medic grație simptomatologiei (epifora și usturimea ochilor, uscăciunea oculară, senzația de corp străin, fotosensibilitatea, migrenele, vederea încețoșată și diplopia) situaţia se complică.

Când vine vorba de tratamentul strabismului, clasificarea afecțiunii, cauza determinantă și gravitatea acesteia se numără printre cele mai importante. Anumite metode de tratament disponibile pentru tratarea strabismului la copii pot fi utile şi  în cazul adulților. 

Acestea pot include chirurgia strabismului sau corecția cu lentile prismatice pentru deviaţii strabice minore. Descoperă operația de strabism și prețul pe Infosan.ro. Prețurile fluctuează în funcție de tipul operației și de tipul de anestezie (generală sau locală) ales de către pacient. Procedura chirurgicală poate implica slăbirea sau întărirea mușchilor oculari specifici.

Așadar, niciodată nu este prea târziu pentru a încerca să remediezi această problemă. Există o șansă ca strabismul să apară din nou și să necesite o intervenție suplimentară, în special în cazul ochilor ambliopi sau cu o capacitate vizuală foarte limitată.

Poză de Freepik pe Freepik.com

>