Breaking news

Află acum ce sunt escarele și cum poți lupta eficient împotriva lor!

Se întâmplă, uneori, în viața ta sau a celor dragi ție, să întâmpinați situații mai puțin fericite, iar în acele momente este important să știi să-ți păstrezi calmul și puterea, pentru a putea face față mai ușor problemei. Una dintre aceste situații poate fi paralizia sau neputința de a-ți folosi corpul, în totalitate, o perioadă mai lungă de timp, fiind imobilizat la pat sau în scaunul cu rotile. 

Din nefericire, în acele cazuri, dacă nu urmezi anumiți pași, starea de sănătate se poate înrăutăți. Acest lucru se explică prin apariția escarelor în cadrul persoanelor ce nu se pot mișca perioade îndelungate de timp, fiind foarte predispuse la acest lucru, din cauza condiției lor. Acest articol ți-a pregătit câteva detalii legate de simptome, prevenție sau tratament împotriva escarelor, așadar, dacă tu sau cineva apropiat vă confruntați cu această problemă, citește articolul de față în continuare!

Iată ce trebuie să știi despre escare dacă întâmpini această problemă

  • În primul rând, escarele sunt leziuni ce se regăsesc pe piele în urma unei presiuni destul de mari exercitate asupra părților corpului pe o perioadă mare de timp. Acest lucru provoacă reducerea fluxului sânge pe suprafața respectivă și, implicit, moartea țesuturilor și apariției plăgilor ce provoacă durere. 
  • Acest fenomen apare în rândul persoanelor care, din orice motiv, nu pot face prea multă mișcare și se răspândesc într-un timp foarte scurt. Cu ajutorul unui tratament bun, ele pot să fie ținute sub control, dar nu vindecate complet, așadar, soluția cea mai bună este cât se poate de multă mișcare pentru a preveni această afecțiune extrem de des întâlnită în cadrul persoanelor invalide. 
  • Pentru a preveni acest lucru, persoanele aflate în imposibilitatea de a se mișca au nevoie de îngrijiri speciale, aproape tot timpul. Așadar, dacă ai în grijă o persoană de genul există câteva lucruri pe care le poți face pentru a împiedica apariția escarelor. În primul rând, poziția persoanei trebuie schimbată cât de des este posibil. Dacă aceștia își pot folosi cu succes mâinile, se pot ridica, din când în când pentru a evita formarea presiunii în anumite părți ale corpului. 
  • De asemenea, este recomandat ca bolnavul să fie mutat, adesea, dintr-o parte în cealaltă, de câte ori se poate, pentru a-i pune mereu sângele în mișcare în tot corpul. În continuare, persoana respectivă are nevoie de o alimentație corespunzătoare, bogată în nutrimente și statul într-o poziție comodă care să-i permită o bună circulație a sângelui, precum și asigurarea unei bune igiene pacientului.
  • Dacă nu crezi că te poți descurca cu toate aceste detalii, poți apela la un tratament de escare la domiciliu oferit de cei de la Medi-safe.ro ce se vor ocupa de toate necesitățile persoanei în cauză. Nu trebuie să te simți vinovat dacă nu dispui de timp să-i îngrijești pe cei dragi așa cum ar trebui, pentru că aceștia vor înțelege, cu siguranță, că ai și tu problemele tale pe care uneori nu le poți neglija. O echipă specializată în acest sens îi poate oferi tot ce are nevoie și este chiar mai recomandat să apelezi la această soluție pentru a fi sigur că persoana în cauză primește toate îngrijirile necesare.

Așadar, nu neglija niciodată micile simptome care pot apărea, deoarece este mai bine să tratezi o problemă din timp decât să aștepți să se agraveze și să fie prea târziu!

Sursă foto: Pixabay.com

>