Breaking news

Afaceristul Valeriu Damian a fost găsit mort în propria locuinţă

Valeriu Damian, patronul unui lanţ de benzinării din Moldova a fost găsit mort, joi dimineaţă, în vila sa din localitatea Mărgineni, judeţul Bacău.

damianSoţia a fost cea care l-a găsit pe bărbat mort în vilă. Aceasta a sunat la 112, însă medicii de pe ambulanţă nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Potrivit medicilor de pe ambulanţă, victima era cu picioarele legate  şi prezenta urme de violenţă pe corp.

Am primit solicitarea la ora 03.06. Ne-am deplasat cu un echipaj cu medic. Am găsit pacientul, victima legată. Prezenta echimoze şi semne de violenţe, era decedată. Am anunţat poliţia, procuratura. Nu am deplasat victima de la locul incidentului ca să nu umblăm în locul crimei. Probabil că în noaptea asta s-a întâmplat. Soţia a anunţat incidentul„, a declarat Sorin Enescu, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bacău.

O echipă formată din procurori şi poliţişti s-au deplasat la vila lui Valeriu Damian pentru a demara cercetări. Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori fiind crima.

Omul de afaceri deţinea mai multe benzinării şi magazine de piese auto. În anul 2004, Valeriu Damian alături de fratele său, au fost arestaţi pentru că au dat 100.000 euro mită unui procuror DNA plus o rentă viageră de 80 milioane lei lunar.

Deşi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită, cei doi fraţi au scăpat de executarea pedepsei pe motive de boală, ca urmare a întreruperii perioade de arest pentru diferite operaţii şi tratamente.