Breaking news

Afaceri ridicate pe urma instalării unui ascensor de marfă

Elevatoarele de marfă folosesc aceleaşi principii tehnice şi au aceeaşi utilitate ca lifturile de persoane, doar că sunt folosite pentru a transporta bunuri. Rolul lor este de a uşura munca angajaţilor şi de a asigura o deplasare mai sigură a mărfurilor pe verticală sau pe orizontală. Iată unde ai putea să le folosești ca să beneficezi, 100%, de pe urma instalării unor ascensoare şi platforme de marfă.

Depozit de mărfuri

Într-un depozit, un elevator permite transportul unui volum mare de marfă de la nivelul de încărcare până la etajul potrivit sau până la bena camionului. Un astfel de utilaj te poate ajuta să duci afacerea ta la nivelul următor. Depozitarea şi încărcarea mărfurilor sunt printre cele mai mari provocări din domeniu. Aşezarea în siguranţă a bunurilor pe rafturi și încărcarea sau descărcarea lor din mijloacele de transport necesită forţă de muncă, efort susţinut şi timp. Un depozit în care o bună parte din activităţi sunt mecanizate va atrage mai mulţi clienţi, în primul rând datorită serviciilor de calitate, dar şi mulțumită timpului mai scurt petrecut la încărcare şi descărcare. Un camion care descarcă sau primeşte marfa direct din ascensor va elibera rapid rampa de încărcare ca să facă loc următorului. Vei beneficia, astfel, şi de un grad superior de siguranţă a bunurilor, mai puţin expuse accidentelor în timpul deplasării.

Magazin

Ascensoarele de mărfuri sunt esenţiale pentru uşurarea activităţii dintr-un magazin. De multe ori, stocurile se păstrează pe etaje diferite. Prin urmare, dacă doreşti să aprovizionezi o anumită zonă, ai nevoie de mai mulţi angajaţi şi mai mult timp. Cu ajutorul unui elevator, marfa ajunge, fără efort, la nivelul dorit, înnoirea stocului făcându-se cu un efort minim logistic. Resursa umană poate fi folosită pentru alte operaţiuni, iar investiţia în elevatorul de mărfuri este recuperată prin randamentul pe care oamenii îl oferă prestând alte activităţi.

Şantier de construcţii

Orice şantier de construcţii presupune un volum mare de mărfuri deplasate între etaje. În funcţie de amploarea proiectului, instalarea unui lift pentru bunuri poate fi un mijloc de înlesnire a activităţii sau chiar o necesitate. Pentru clădirile mai mari de două etaje, un astfel de dispozitiv este, aproape, obligatoriu. Dacă este integrat în sistemul de schele ce înconjoară construcţia, ascensorul ajută la transportarea utilajelor sau a materialelor de construcţii de la cota 0 la nivelul la care sunt solicitate. Mărfurile sunt depozitate şi transportate în siguranţă, în timp ce muncitorii fac alte lucrări.

Fabrică

Lifturile industriale sunt prezente în fabrici de mai bine un veac si jumătate. De fiecare dată când apărea un nivel superior al construcţiei, liftul de marfă era prevăzut în proiect pentru a uşura transportul bunurilor pe verticală. Folosirea oamenilor la transportul bunurilor între etaje ar însemna o risipire a resurselor pe care nicio linie de producţie nu şi-o permite. Eficienţa timpului şi a banilor câştigaţi a dovedit că instalarea unui ascensor de mărfuri într-o fabrică este o investiţie inteligentă.

HoReCa

În domeniul HoReCa, orice instrument ajutător este binevenit. De la lifturile de bucătărie, care mută vesela, mâncărurile şi băuturile între etaje, până la ascensoarele de marfă din marile hoteluri, cele mai diverse platforme de transport îşi găsesc utilitatea. În restaurante şi cafenele, spaţiile utile pot fi dispuse pe mai multe niveluri. Pentru a beneficia de întreg spaţiul bucătăriei pentru gătit, spălătoria şi gunoiul menajer pot fi amplasate la demisol. Legătura între cele două etaje o va face un ascensor de mici dimensiuni pentru vase murdare. Acestea sunt transportate în siguranţă şi se întorc în bucătărie impecabile. Principiul este valabil şi pentru hoteluri, în ceea ce priveşte spălătoriile profesionale. Lenjeria şi alte textile pot fi depuse într-o platformă care le deplasează în siguranţă până la locul de spălat, de unde se întorc la etajul potrivit.

Rolul ascensoarelor de marfă este de a transporta obiecte voluminoase şi grele în condiţii de siguranţă deplină. De fiecare dată când investeşti într-un mijloc de ajutorare a salariaților tăi, le facilitezi acestora posibilitatea de a se concentra pe alte activităţi, devenind mai productivi.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/elevator-lift-freight-elevator-5001019/

>