Breaking news

Afaceri de miliarde de lei cu rețete false la Satu Mare

loading...

Procurorii DIICOT au efectuat joi dimineață 18 percheziții în municipiul Satu Mare și în orașul Livada din județul Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice.

retetaProcurorii DIICOT au efectuat percheziţii și la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marcela Similar, verificările se fac în biroul directorului medical al CAS, Raveca Gliga, soţia şefului secţiei de psihiatrie acuţi din cadrul Spitalului Vechi, Marius Gliga.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, având şi suportul de specialitate al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea, efectuează un număr de 18 percheziţii în mun. Satu Mare şi orașul Livada din jud. Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Reţetele erau decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.  Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, în dosar sunt implicaţi şi doi medici. Membrii grupării eliberau reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Procurorii D.I.I.CO.T – Biroul Teritorial Satu Mare au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi a criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>