Breaking news

Aeroportul Internațional Otopeni a primit și încasat bani din subvenția pentru pășune

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat marți, că Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni a primit și încasat bani pentru pășune.

subventie pasune aeroport otopeniIncredibil dar adevărat. În România și aeroporturile primesc subvenție pentru pășune la fel ca orice fermier activ din țară. Dezvăluirea a fost făcută marți, de Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Aeroporul Otopeni primea până acum pentru păşunea pe care o avea sprijin de întreţinere a respectivei păşuni. Acum intră pe o listă neagră şi nu va mai apărea în categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014. Pentru perioada 2014-2020 se va constitui o listă neagră unde vor fi cei exceptaţi din categoria fermierilor activi. Sprijinul pe suprafaţă atât pentru păşune, cât şi pentru cultura mare va fi primit doar de cei care activează şi care nu vor fi pe această listă neagră” , a spus Daniel Constantin.

Deci banii europeni alocați pentru subvenții agricole în loc să susțin și să ajute fermierii adevărați se scurg în buzunarele unor instituții precum Aeroportul Otopeni.

Daniel Constantin este hotărât să îndrepte această problemă precizând că măsura are ca scop să ţintească fondurile europene către cei care lucrează cu adevărat în agricultură şi care au nevoie de sprijinul respectiv.

La începutul lui 2013, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, l-a schimbat din funcţie pe directorul Aeroportului Otopeni, Cristinel Smadu, susţinut de PC, în locul acestuia fiind numit Cornel Poteraşu, membru PNL. Poteraşu fusese destituit în vara anului trecut, în urma scandalului privind taximetria ilegală de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

Cristinel Sandu dorea în toamna lui 2012, să facă inventarierea tuturor terenurilor deţinute de Aeroport, întrucât nu ar exista o evidenţă strictă a tuturor suprafeţelor aflate în patrimoniu companiei.

Dacă aeroportul a primit subvenția pentru pășune timp de mai mulți ani de zile, nu ar fi de mirare dacă vom vedea pe aceasta cirezi de vaci și turme de oi care să pască iarba și astfel să își justifice banii primiți pentru întreținerea suprafeței agricole.

>