Breaking news

Aeroportul Băneasa ar fi pus la pământ la un cutremur major

Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa a fost încadrat în calsa I de risc seismic. Astfel că în cazul unui cutremur major, clădirea s-ar putea prăbuşi.

Terminalul de pasageri de pe Aeroportul Băneasa, declarat în 2011 monument istoric, este în proces de reabilitare şi implementare a conceptului de City Airport.

În faza preliminară a acestei etape a fost efectuată o expertiză tehnică a celor trei corpuri de clădire, finalizată în februarie 2012, în urma căreia a rezultat încadrarea acestora în clasa de risc seismic 1„, se arată într-un comunicat al CNAB, care administrează aeroporturile din Băneasa şi Otopeni.

Prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a AIBB AV a fost finalizată în decembrie 2011, prin modernizarea Terminalului de Aviaţie Generală (Corp „C”).

Următoarea etapă prevede modernizarea celorlalte trei corpuri de clădire (Rotonda, „A” şi „B”), utilizate în prezent pentru procesarea traficului low-cost. Aceasta va fi mutată însă, la 25 martie, pe cel mai mare aeroport din România, Otopeni.

>