Breaking news

Adriean Videanu, cercetat penal pentru abuz în serviciu

loading...

Adriean Videanu, fost Primar General al Capitalei, este cercetat penal pentru abuz în serviciu, în baza unei decizii date de Judecătoria Sectorului 5, într-un dosar început în urmă cu șapte ani de zile.

adreianvideanuJudecătoria Sectorului 5 a dispus urmărirea penală a lui Adriean Videanu pentru abuz în serviciu după ce a admis acţiunea firmei de SC Ruxandra Trading SRL, care a contestat decizia de neîncepere a urmării penale dată iniţial de procurori.

Judecătoria Sectorului 5 a desfiinţat astfel o ordonanţă de clasare din 20 martie a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, menţinută în 6 mai, de un procuror ierarhic superior.

“În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petenta SC Ruxandra Trading SRL în contradictoriu cu intimatul Videanu Adriean. Desfiinţează ordonanţa de clasare nr. 586/P/2009 din 20.03.2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, menţinută prin Ordonanţa nr. 1103/II-2/2014 din 06.05.2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea dosarului nr. 586/P/2009 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infr. de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 297 N.C.pen rap. la art. 309 N.C.pen, cu aplic. art. 5 alin. 1 N.C.pen. faţă de suspectul Videanu Adriean“, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Decizia Judecătoriei Sector 5 este definitivă, astfel că dosarul va fi trimis procurorilor, după redactarea motivării.

În 2007, de SC Ruxandra Trading SRL a depus o plângere împotriva primarului, reclamând un prejudiciu de 3,7 milioane de euro.

Adriean Videanu este acuzat că nu a pus în aplicare o decizie judecătorească prin care firma primea un teren de 9.500 de metri pătraţi în concesiune şi autorizaţia de a construi un complex comercial.

În schimb, ar fi dispus demolarea unei clădiri ridicată de firmă, iar terenul a fost dat în folosinţă Ambasadei Franţei.

În urmă cu un an de zile, DIICOT a anunțat că a început urmărirea penală pe numele lui Adreian Videanu pentru subminarea economiei naționale, într-un dosar mai amplu că ar fi favorizat firma InterAgro a omului de afaceri Ioan Niculae.

Prejudiciul imputat lui Adriean Videanu este de 277 de milioane de euro. Astfel că în 2013, propcurorii DIICOT i-au pus sechestru pe un imobil din Snagov, trei apartamente din Bucureşti şi unul din Mamaia.

Anchetatorii au poprit şi toate sumele deţinute pe numele fostului demnitar în conturile deschise la două bănci, precum şi banii datoraţi acestuia, cu titlul de dividende, de două societăţi comerciale.

loading...