Breaking news

Adrian Vătășescu, succes uriaș la RTP. A cucerit turneul RTP Mircea Trocaru Trophy 2022

Adrian Vătășescu a câștigat duminică, 22 mai 2022, prima ediție a turneului RTP Mircea Trocaru Trophy 2022, rezervat jucătorilor amatori de nivel începător. În finală l-a învins pe Alexandru Rotariu.

La doi ani și jumătate de la debutul în circuitul RTP, Adrian Vătășescu a bifat prima sa finală RTP. Deși era accidentat, Vătășescu a luptat și nu s-a predat. A avut nouă vieți și î turul doi și mai ales în finală unde a întors scorul de la 4 mingi de meci pentru Rotariu.  A condus în primul set al finalei cu 6-1, apoi Alexandru Rotariu s-a mobilizat, a egalat la 6-6, după care la 9-9 a câștigat punctul decisiv al primului set. Rotariu a prins curaj și a defilat în setul doi, conducând cu 8-1, și 9-6, însă în mod incredibil, Vătășescu a revenit fabulos și a câștigat la punct decisiv setul doi cu 10-9. Pierderea dramatică a setului doi și implicit a celor 4 mingi de meci, și-au spus cuvântul în srtul decisiv pentru Alexandru Rotariu al cărui moral era prăbușit iar rezultatul final, inevitabil. Vătășescu s-a impus cu 10-5 în setul trei și bifează primul să titlu de Campion RTP.

Mircea Trocaru, primul jucător din istoria RTP care a atins pragul de 100 de meciuri, a fost prezent la ceremonia de premiere pentru a înmâna trofeele finalistului și campionului primei ediții a turneului care-i poartă numele.

Adrian Vătășescu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 200 lei, o cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul turneului. Grație acestei reușite, Adrian Vătășescu avansează la nivel mediu în circuitul RTP și este calificat la Turneul Campionilor RTP 2022.

Alexandru Rotariu, accidentat și el, a bifat prima sa finală RTP din carieră. După patru meciuri lungi, Rotariu a ratat patru mingi de meci și de a deveni campion RTP. Dezamăgirea ratării celor patru mingi de meci s-a văzut în jocul său din setul trei. La ceremonia de premiere, Rotariu a rămas fără cuvinte, dezvăluind doar că în setul doi la 8-1 pentru el s-a relaxat nepermis iar asta l-a costat finala. 150 lei, o sticlă de vin, torfeul finalistului și 80 de puncte RTP, este recompensa pentru Alexandru Rotariu pentru prima sa finală RTP. În plus, Alexandru Rotariu este calificat la turneul RTP FINALS 2022.

Arbitrii turneului RTP Mircea Trocaru Trophy au fost: Iulian Morariu, Alexandru Boboc, Cristian Tudose, Alexandru Rotariu, Alexandru Giroveanu, Cristian Tutunaru și Iulian Ciucă.
Cinci jucători au debutat în premieră în circuitul RTP, în cadrul turneului RTP Mircea Trocaru Trophy 2022: Laurențiu Bercece, Adrian Stanciu, Florin Tudorache, Gabriel Combei și Bogdan Ristea.

>