Breaking news

Adrian Ungur s-a calificat în finala turneului challenger din Tunisia

Adrian Ungur s-a calificat sâmbătă, în finala de simplu a turneului ATP Challenger din Tunisia, dotat cu premii în valoare de 125.000 de euro +H.

ungur adrianÎn sâmbăta patimilor, Adrian Ungur a reușit cu greu, să se califice în prima finală ATP Challenger din 2013.

Românul l-a învins în semifinale pe francezul Florent Serra, locul 143 ATP, în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 7-5.

Adrian Ungur a pierdut lejer primul set cu 2-6, dar s-a impus rapid în setul doi cu 1-6 și a împins calificarea în setul decisiv.

În setul trei, Adrian Ungur a avut șansa să se distanțeze la 4-1, pe propriul serviciu, însă Florent Serra a făcut brake-ul. Francezul a urmat la serviciu și a egalat scorul la 3-3, deși românul a avut o șansă de re-bake.

Adrian Ungur a mai avut încă o șansă de brake la scorul de 4-3, însă românul a ratat-o.

La scorul de 5-5, pe serviciul românului, Florent Serra a avut o șansă de brake însă Ungur a reușit să i-o anuleze și să închidă punctul.

După atâtea șanse ratate care-i permiteau să închidă meciul, Adrian Ungur a fructificat-o pe ultima. La scorul d e6-5 pentru el și pe serviciul adversarului, Adrian Ungur a condus cu 40-0, și după ce francezul a redus din scor, 40-30, românul a fructificat ultima șansă de a închide meciul.

Drept urmare, în prima zi de Paște, Adrian Ungur va juca pe tărâm tunisian prima finală ATP Challenger din 2013 și are șansa să câștige primul său turneu din carieră.

În finală va juca cu învingătorul din semifinala doi, disputată de argentinianul Diego Sebastian Schwartzman, locul 147 ATP și francezul Kenny De Schepper, locul 101 ATP și al patrulea favorit al turneului.

Pentru accederea în finală, Ungur și-a asigurat un cec în valoare de 10.600 de euro și 75 puncte ATP. Dacă va câștiga turneul va primi 18.000 de euro și 125 puncte ATP, care ar putea să-l readucă în top 100 jucători la nivel mondial.