Breaking news

Adrian Severin și-a dat demisia din PSD

Eurodeputatul Adrian Severin a decis să părăsească Partidul Social Democrat în urma scandalului izbucnit săptămâna trecută, când ar fi acceptat o să promoveze un amendament în Parlamentul Euopean contra unei sume de bani provenită de la jurnaliștii britanici care se dădeau drept anngajații unei firme de lobby.

adrian-severinAdrian Severin și-a dat demisia din PSD,  în ziua în care împlinește 47 de ani. În cadrul ședinței Biroului Executiv al Organizației București, din care făcea parte, Severin a ținut o prelegere și a prezentat presei și colegilor de partid motivul pentru care pleacă din PSD și de ce rămâne în continuare eurodeputat independent. Severin a delcarat că toată viața lui a trăit din salariul pe care l-a primit fie ca deputat în Parlamentul României, fie ca ministru și mai apoi ca europarlamentar.

Totodată a reiterat faptul că nu este just ceea ce i se întâmplă, că nu a luat bani pentru a promova un amendament ci doar a oferit consultanță falșilor lobbyști cu privire la legislația europeană pentru care a cerut o sumă de bani.

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută când publicația Sunday Times a publicat o anchetă în care trei eurodeputați, un austriac, un slovac și românul Adrian Severin ar fi acceptat să promoveze un amendament contra unei sume de bani.

La scurt timp după declanșarea scandalului, eurodeputatul austriac și cel slovac au demisionat. Adrian Severin a refuzat să își dea demisia deși a fost ”rugat” atât de președintele Parlamentului European cât și de președintele Socialiștilor Europeni să pelce din legislativul european.

Adrian Severin va rămâne eurodeputat independent cel puțin până la finalizarea anchetei derulată de oficialii europeni.

>