Breaking news

Adrian Năstase ar putea fi eliberat din închisoare după doar 4 luni?!

Adrian Năstase a fost încarcerat marți seară la penitenciarul Rahova, unde ar urma să stea 2 ani.

La șase zile de la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Adrian Năstase a fost încarcerat la penitenciarul Rahova. După cinci zile petrecute la secția Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, Năstase a fost transferat la spitalul penitenciar Rahova.

Potrivit sentinței Înaltei Curți, din dosarul ”Trofeul Calității”, Adrian Năstase ar trebui să execute doi ani de închisoare. Însă pentru că are peste 60 de ani, pedeapsa va fi redusă la doar opt luni de închisoare.

Dacă se comportă bine în închisoare, fostul premier poate fi eliberat după efectuarea a jumătate din pedeapsă, adică după doar patru luni de detenție.

Pe 5 iulie, Tribunalul București va judeca cererea avocaților lui Năstase, cu privire la amânarea executării pedepsei. Dacă cererea este aprobată, Adrian Năstase ar urma să fie pus în libertate maxim trei luni de zile.

Pe 1 octombrie, Înalta Curte va judeca contestația în anulare depusă de avocați la sentința de doi ani de închisoare.

Însă dacă, cererea de amânare a pedepsei nu este aprobată, Năstase rămâne după gratii. Chiar dacă nici pe 1 octombrie nu are câștig de cazuă, Năstase ar urma să fie eliberat din închisoare pentru bună purtare, fix înainte de alegerile parlamentare din toamnă, adică pe data  de 26 octombrie 2012.