Breaking news

Adrian Năstase ar putea fi eliberat condiţionat din arest

Adrian Năstase ar putea beneficia de o nouă eliberare condiționată din închisoare, pe motiv de bună purtare și întrucât legea îi permite acest lucru.

adrian nastase porumbelComisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava analizează dacă Adrian Năstase poate fi eliberat din închisoare, după executarea unei treimi din pedeapsă, urmând să facă o propunere, pe care o va trimite instanţei.

Adrian Năstase a intrat automat în atenţia comisiei, întrucât întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate.

După ce va fi întocmit raportul în cazul fostului premier Adrian Năstase, membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava vor face o propunere, fie pozitivă, fie negativă, pe care o vor înainta instanţei de judecată.

Instanţa va decide, în final, dacă Adrian Năstase va putea sau nu să părăsească penitenciarul.

Năstase are de executat o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul Calităţii.

În 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, după contopirea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele “Zambaccian” şi “Trofeul calităţii”, să adauge un spor de şase luni la pedeapsa de patru ani pe care o executa fostul premier din 6 ianuarie.

Din pedeapsa lui Adrian Năstase a fost scăzută perioada în care a stat în penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013, când a executat pedeapsa de doi ani primită în dosarul “Trofeul calităţii” şi din 6 ianuarie până în prezent.

Năstase are dreptul să ceară liberarea condiţionată după ispăşirea unei treimi din pedeapsă dat fiind că are peste 60 de ani şi că a fost condamnat înainte de intrarea în vigoare a noilor coduri.

>