Breaking news

Adrian Mutu îl face praf pe Victor Pițurcă: E un dictator. Are metode învechite de anii 50

Adrian Mutu șterge pe jos cu selecționerul naționalei de fotbal, Victor Pițurcă. Atacantul spune că Pițurcă habar nu are să antreneze și că este un dictator.

adrian mutu si piturcaAdrian Mutu îl face direct vinovat pe Victor Pițurcă pentru ratarea calificării la Mondiale. Atacantul lui Ajaccio a dezvăluit la Digi Sport, cum pregătea Victor Pițurcă meciul cu Ungaria și Turcia.

Piţurcă e un foarte bun selecţioner, dar e cam depăsit. Vă spun eu. Are metode din anii ’50 – ’60. Dacă tu începi pregătirea meciului din Ungaria cu mesajul că ţara are nu ştiu ce suprafaţa şi nu ştiu câţi locuitori…. Să vă spun cum am pregătit dubla cu Ungaria şi Turcia? Pentru meciul cu Ungaria ne-am uitat la meciul Ungaria – Turcia, iar pentru meciul cu Turcia ne-am uitat la acelaşi meci… la Turcia – Ungaria cum ar veni… Ne uităm la tot meciul, 90 de minute. După ce să mai discutăm? Mergeţi la culcare….  Domnul Piţurcă are un ochi foarte bun la jucători, îi vede, dar nu poate să îi mai motiveze. Are un stil dictatorial. Cu Piţurca ne uităm la meciuri şi atât. Ne uitam la meci, nu scoatem niciun cuvânt. Întrebaţi-l şi pe el, nu trebuie să va spun eu”, a declarat Mutu la Digi Sport.

Mutu a mai declarat că Pițurcă a greșit tactica și că românii trebuiau să atace tot meciul: Cu Grecia trebuia să atacăm continuu. Cu ce public a fost, extraordinar, trebuia să atacăm mereu. Să se termine 7-5, dar să atacăm. 

Intervenția de la Digi Sport a venit după ce Mutu a postat pe contul său de facebook, un mesaj, dur, la scurt timp după partida România – Grecia:  Istoria echipei naţionale e simplă şi se rezumă doar la doi antrenori mari: Iordănescu şi Ienei. Ei au calificat naţionala la un Campionat Mondial. Ceilalţi trebuie respectaţi. Păcat că pentru antrenorul de azi orgoliul a fost mai presus de echipa naţională. Şi nu numai în ceea ce mă priveşte pe mine. Amintiţi-vă că şi cu Hagi a avut conflicte. Mai cred că selecţionerul trebuia să stingă conflictul cu Săpunaru şi că Radu Ştefan şi Rădoi trebuiau convinşi să îşi ajute ţara azi. Şi împreună reuşeam lucrul ăsta. Echipa naţională nu e nici a mea, nici a lui Victor Piţurcă! E a românilor. Sunt sincer şi vă spun din toată inima că mi-aş fi dorit enorm, dar enorm, ca în seara asta să lupt pentru ţara mea. Iubesc tricoul cu tricolor. Să nu mă înţelegeţi greşit. Sunt trist, nu patetic. Să vă spun că am urlat ca un nebun în faţa televizorului?! Dar asta a fost. Un meci de fotbal. Ce va fi e mai important acum. Pentru că, vă asigur, nu mă despart încă de ceea ce iubesc cel mai mult: echipa naţională.

România a ratat marți seară, pe Național Arena din București, calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, după ce a remizat scor, 1-1 cu grecia în returul barajului de calificare.