Breaking news

Adrian Iovan a decedat în urma accidentului aviatic produs la Cluj

Adrian Iova, pilotul care se afla la comanda avionului medical prăbușit în județul Cluj, a fost găsit mort de către salvatori. La bordul avionului se mai aflau alte șase persoane: un pilot, patru medici și un rezident.

adrian iovan a decedatAccidentul aviatic de la Cluj, cu aeronava medicală ce  decorase de pe Aeroportul Băneasa pentru a ridica organe de la un spital din Oradea, s-a solda cel puțin cu un decedat.

Adrian Iovan, cel care pilota avionu a fost găsit mort de către cei ajunși la fața locului.

Când am pus mâna pe el era țeapăn deja”, a declarat unul dintre băieții care au ajuns la locul avionului.

Aeronava decolase de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti spre Oradea, îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu.

Avionul era pilotat de Adrian Iovan și se deplasa la Oradea pentru a preleva organe de la un pacient aflat în moarte clinică.

Localizarea accidentului a fost dificilă, întrucât era ceață iar zona era extrem de inaccesibilă. Autoritățile locale au format mai mule echipe care au pornit în căutarea victimelor.

Aeronava ar fi aterizat forţat luni după-amiază şi a fost localizat în localităţii Fântânele din judeţul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare.

Șeful Salvamont Bihor a confirmat decesul pilotului Adrian Iovan. Autoritățile locale au avut mari probleme în identificarea locului unde s-a prăbușit avionul în condițiile în care pilotul Adrian Iovan furnizase prin telefon toate datele indicate de GPS-ul avionului.

Moartea lui Adrian Iovan este foarte suspectă în condițiile în care pilotul ținuse legătura cu autoritățile și le furniza informații despre cum să ajungă la ei.

Pădurarul Todea Argentin a declarat la Antena 3 că el împreună cu trei consăteni din comuna Horea i-au găsit pe supraviețuitorii accdientului și că i-au cărat pe aceștia, trei kilometri pe zăpadă, cu ajutorul unei tărgi improvizate dintr-o pătură și lemen și că i-au târât așa pe zăpadă până la drumul de acces. Pădurarul a spus că Adrian Iovan era încarcerat în avion și că nu l-au putut scoate din epava avionului.

O femeie aflată în avion a fost rănită grav fiind în șoc hipotermic. Salvatorii au ajuns la supraviețuitori pe o scurtătură și că în zona în care a căzut avionul este împădurită și cu zăpadă de 50 de centimetri. Pădurarul a spus că el și ceilalți salvatori au dat hainele lor medicilor întrucât aceștia erau înghețați.

>