Breaking news

Adolescenții israelieni răpiți în iunie, găsiți morți la Hebron

loading...

Relațiile dintre Israel și Palestina devin tot mai explozive după ce tinerii israelieni răpiți la jumătatea lunii iunie, au fost găsiți morți la Hebron, în sudul Cisiordaniei.

Aziz Dweik arestatPremierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni seară că Mișcarea islamistă Hamas este vinovată de moartea celor trei adolescenți israelieni răpiți și ‘va plăti’ pentru asta.

Au fost răpiți și uciși cu sânge rece de bestii cu chip de om. Hamasul este vinovat, iar Hamasul va plăti„, a declarat Netanyahu, potrivit biroului său.

Armata israeliană a distrus luni seară locuințele a doi principali suspecți în răpirea a trei adolescenți israelieni găsiți morți la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate.

Locuința lui Maruan Kawasmeh și a lui Amer Abu Eisheh, membri ai filialei Hamas din Hebron, au fost demolate cu explozivi, au precizat sursele citate.

Organizații pentru apărarea drepturilor omului au atras atenția asupra revenirii Israelului la practica demolării locuințelor autorilor de atentate, pentru prima dată după 2005.

Surse militare israeliene au declarat pentru AFP că armata a aruncat în aer ușa locuinței lui Maruan Kawasmeh, însă casa a rămas în picioare.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi asasinarea celor trei adolescenți israelieni și transmite condoleanțe și compasiune familiilor îndoliate, precum și solidaritatea față de întregul popor israelian.

MAE exprimă speranța că cei vinovați pentru comiterea acestui act abominabil vor fi identificați în cel mai scurt timp pentru a fi trași la răspundere în fața justiției. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor teroriste și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare, îndeosebi pe cele care pun în pericol viețile civililor nevinovați. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă importanța manifestării reținerii și evitării escaladărilor suplimentare, făcând apel la continuarea cooperării pe linie de securitate între autoritățile israeliene și palestiniene, pentru clarificarea circumstanțelor asasinării celor trei tineri israelieni”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>