Breaking news

Adolescent român în comă după ce a fost răpit și bătut crunt de 12 francezi la Paris

loading...

Un adolescent român în vârstă de 16 ani, de etnie romă, a fost răpit de 12 francezi, bătut și abandonat într-un cărucior de supermarket, în apropiere de cartierul La Cité des Poètes.

roman batut crunt in frantaDarius locuia împreună cu familia şi alţi romi într-o casă părăsită din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. A fost găsit vineri seara în stare de inconştienţă, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de cartierul La Cité des Poètes. Tânărul a fost răpit din curtea casei, de câtre un grup de 12 indivizi, bătut, sechestrat și abandonat la periferia orașului.

Sylvie Moisson, procurorul responsabil de dosar, Sylvie Moisson, a declarat că: Este vorba de un act de barbarie, de un linşare, atribuibile unui grup de indivizi. Mobilul este răzbunarea privată”, a declarat, potrivit AFP, procurorul Sylvie Moisson într-o conferinţă de presă.

Darius se află de vineri la reanimare şi prezintă importante leziuni cerebrale după ce a fost lovit crunt în abdomen și la cap.

A fost iniţiată o anchetă pentru tentativă de omor voluntar şi răpire în grup organizat“, a adăugat procurorul.

Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor franceze să clarifice în cel mai scurt timp circumstanţele în care s-au produs evenimentele de la Pierrefitte-sur-Seine, din data de 13 iunie 2014, relatate de mass-media.

Ministerul Afacerilor Externe consideră cu totul incalificabil actul căruia i-a căzut victimă minorul agresat în localitatea franceză Pierrefitte-sur-Seine. Un asemenea act nu îşi găseşte absolut nicio justificare. Autorităţile române apreciază luările publice de poziţie la cel mai înalt nivel ale autorităţilor franceze (Preşedinte, prim-ministru, ministru de interne), cu privire la acest caz. Totodată, MAE constată cu maximă preocupare faptul că asemenea acte incalificabile, de o violenţă extremă, cărora le cad victime cetăţeni europeni, inclusiv români, sunt, într-o anume măsură, şi rezultatul manifestării publice de  atitudini  xenofobe şi, adesea, rasiste, din ce în ce mai prezente în abordările unora dintre politicienii din spaţiul european. MAE îşi exprimă aşteptarea ca autorităţile franceze să ia toate măsurile necesare pentru identificarea şi aducerea în faţa justiţiei a persoanelor responsabile de atrocităţile comise asupra unui cetăţean minor presupus de origine română”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi seară, la Sinaia, că agresiuni precum cea asupra tânărului cetăţean român bătut în Franţa trebuie pedepsite “cu cea mai mare duritate”, premierul spunând că autorităţile franceze au reconfirmat poziţia lor de condamnare a acestei fapte.

Prim-ministrul a spus că, marţi seară, a avut o convorbire cu premierul Franţei şi că acesta i-a transmis poziţia oficialilor de la Paris care condamnă agresiunea asupra tânărului cetăţean român.

Potrivit unei surse judiciare franceze, tânărul era cunoscut pentru comiterea unor furturi. El a fost arestat în mai multe rânduri, începând din iunie, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade.

Preşedintele Franței, Francois Hollande a denunţat, marţi, actele “incalificabile şi nejustificate”, care contravin tuturor principiilor pe care se fondează statul francez, după agresarea românului și cere angajarea tuturor mijloacelor pentru găsirea autorilor acestei agresiuni.

loading...