Breaking news

Adio Cerbul de Aur în 2021. TVR a anulat celebrul Festival Internaţional de la Braşov

Televiziunea Română a confirmat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro faptul că a anulat Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov. Motivul anulării Cerbului este unul de-a dreptul halucinant. Actuala conducere interimară a TVR nu poate legal să aloce buget pentru Festival. 

Blestemul Cerbului de Aur continuă şi în anul 2021. Dacă în anul 2020, Cerbul de Aur de la Braşov a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, acum, în 2021, TVR a anulat celebrul festival internaţional, un brand românesc cu tradiţie, întrucât actuala conducere interimară a Televiziunii Române, nu poate să organizeze Cerbul de Aur.

„Din păcate, conducerea interimară a SRTv este pusă în imposibilitatea legală de a organiza Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, ediţia 2021, întrucât Consiliul de Administraţie al SRTv, demis în luna mai a anului 2021, pentru management defectuos, nu a alocat nicio resursă financiară (buget 0) în acest sens. În prezent, nu există Consiliu de Administraţie legal constituit care să revină asupra Hotărârilor vechiului Consiliu de Administraţie: HCA Nr. 95/25.11.2020 şi HCA 33/2021 şi să aloce buget corespunzător, aceste hotărâri blocând practic orice iniţiativă ce vizează organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2021” a precizat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, Nicoleta Gavrilă, Coordonator Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din cadrul TVR.

În răspunsul transmis exclusivNEWS.ro, TVR mai precizează faptul că: Deşi în luna noiembrie a anului 2020, prin Hotărârea Consilului de Administraţie al SRTv HCA 95/25.11.2020, s-a hotărât organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2021, această hotărâre a fost dată, cităm: „{ ….} sub rezerva alocării bugetului Festivalului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SRTv pentru anul 2021{ ….}”. În luna martie a anului 2021, acelaşi Consiliu de Administraţie (în prezent, demis), a aprobat prin HGA Nr. 33/22.03.2021 Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SRTv pentru anul 2021, prevăzând la pagina 16 a documentului, cităm: „{ ….} Bugetul de Cheltuieli al SRTv…prezentat în tabelul de mai jos, Cerbul de Aur – Buget 2021 – 0 << lei>> – diferenţe 2021  faţă de 2020 – 100.00% { ….}”. În acest sens, precum şi ţinând cont de prevederile Art. 28, alin. b) din Legea 41/1994 (Legea de funcţionare şi organizare a SRTv şi SRR), care stipulează la atribuţiile şi responsabilităţile directorului general (interimar sau nu – n.a.), cităm: „b) –  dispune, controlează şi răspunde de executarea hotărârilor consiliului de administraţie, precum şi a convenţiilor încheiate de societate”, actualul director general interimar dna. Ramona Săseanu precum şi Comitetul Director al SRTv sunt obligaţi să respecte hotărârile vechiului Consiliu de Administraţie, neavând nicio posibilitate legală să intervină în sensul alocării unui buget pentru organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2021.

Televiziunea Română a reluat în 2018 – după o pauză de 9 ani  – Festivalul Cerbul de Aur în Piața Sfatului din Brașov, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Ultima ediţie a Cerbului de Aur a fost organizată în anul 2019 în Piaţa Sfatului din Braşov când trofeul a fost câştigat de italianca Eliza Gaiotto.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 19 ediţii. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

>