Breaking news

Adio Băsescu!!! Președintele pleacă de la Cotroceni după 10 ani de domnie

Traian Băsescu și-a încheiat duminică, mandatul în funcția de Președinte al României, după zece ani de stat în această funcție. Este primul și singurul președinte din istoria României, care a fost suspendat de două ori de Parlamentul României.

adio basescuBăsescu și-a încheiat mandatul de Președinte al României, pe 21 decembrie la ora 12.00, odată cu depunerea jurământului în Parlament a noului președinte, Klaus Iohannis. Românii scapă astfel de un regim condus în mod arbitrar, arogant, sfidător și umilitor de un președinte care a arătat doar dispreț față de cei care l-au făcut Președintele României.

Traian Băsescu a câștigat primul mandat de președinte în decembrie 2004, cu celebra lozincă ”Să trăiți bine”. PNL și PDL au format atunci Alianța D.A., care prevedea ca președintele PNL, Teodor Stolojan să fie candidatul la prezidențiale și Băsescu premier. Pe atunci, primar la București, Băsescu l-a făcut pe Stolojan să se retragă subit din cursa electorală invocând motive de sănătate, după care el a intrat în cursă. A acuzat fraude masive la vot, cu celebrul slogan ”Nu puteți voi fura, cât putem noi vota”, și astfel a câștigat la limită alegerile în turul doi, când l-a învins pe premiereul de atunci, Adrian Năstase.

Pe 21 decembrie 2004 a depus jurământul în fața Camerelor Reunite ale Parlamentului României. Pe 19 aprilie 2007 Parlamentul a votat suspendarea lui Băsescu, cu 322 voturi pentru, 108 împotrivă, și 10 abțineri. Suspendarea a devenit efectivă în 20 aprilie 2007, după ce CCR a luat act de decizia Parlamentului României. Băsescu a revenit la Cotroceni, întrucât referendumul din Ca urmare a 19 mai 2007, a fost invalidat pentru că nu s-a realizat pragul de 50%+1%, din numărul alegătorilor cu drept de vot. La urne s-au prezentat doar 44,455 dintre alegători, iar 74,48% dintre aceștia au votat împotriva demiterii.

Pe 6 decembrie 2009, Băsescu a câștigat al doilea mandat de președinte al României, la limită, cu voturile din Diaspora, învingându-l pe Mircea Geoană. A făcut apoi Guvernul Boc, care în 2010 a tăiat salariile bugetarilor, pensiile, alocațiile și șomajul și a majorat TVA de la 19 la 24%.

Pe 6 iulie 2012, Băsescu a fost suspendat a doua oară de Parlament. 256 parlamentari au votat în favoarea suspendării lui Băsescu. Care a revenit și de astă dată la Cotroceni, întrucât nu s-ar fi realizat pragul de validare a referendumului din data de 29 iulie 2012.

Din numărul total al cetățenilor cu drept de vot, 18.292.464, la referendum s-au prezentat 46.24% din români. 87.52%, 7.403.836 au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. La data de 21 august 2012 Curtea Constituțională a invalidat referendumul cu 6 voturi contra 3 pe motiv că referendumul nu a întrunit cvorumul necesar. Iar pe 28 august 2012 Băsescu s-a întors la Palatul Cotroceni. Azi, Băsescu a plecat definitiv de la Cotroceni, după ce i-a predat puterea lui Iohannis.

În cei zece ani de ”domnie”, Băsescu a clamat statul de drept, și apărarea justiției. În realitate, el a ținut justiția departe de el și de cei apropiați lui. În zece ani de stat în funcția de Președinte al României, Băsescu a jignit și umilit în repetate rânduri, jurnaliștii, parlamentarii, medicii, pensionarii, profesorii pe care i-a acuzat că vor bani mulți pentru a scoate elevi tâmpiți. A umilit și mămicile spunând că suntem o ”țară de mămici și bebeluși”, și l- pus pe Boc să taie subvențiile la pampars și lapte praf.

În zece ani la Cotroceni, Băsescu a făcut-o pe Udrea prima dată, șefă a Cancelariei Prezidențiale, apoi Ministru la Turism și mai apoi ministru la Turism și Dezvoltare cu un buget de 4 miliarde de euro. Buget pe care Udrea l-a risipit pe investiții inutile precum parcuri și săli de sport la țară, pârtii de schi care nu au mai fost terminate și care s-au surupat.

În 2007, Băsescu și-a făcut fiica cea mică, pe Elena Băsescu, europarlamentar. A pus-o pe Kovesi Procuror General iar pe Daniel Morar șef la DNA, care mai apoi i-a albit dosarul Flota.

În 2013 și-a pus fiica cea mare să ia un credit de un milion de euro de la CEC Bank ca să poată cumpăra 300 de hectare de teren agricol la Nana în județul Călărași. O persoană fizică nu putea lua un credit mai mare de 700.000 de euro de la CEC Bank, și doar dacă aducea garanții. Ioana Băsescu a primit mai mult cu 300.000 de milioane de euro, decât plafonul maxim, și asta în doar 5 zile, și a garantat cu terenul pe care l-a cumpărat. Și toate astea pentru că era fiica lui Băsescu.

Ulterior s-a stabilit că afacerea Nana, făcută împreună cu o firmă înființată de italieni care mai apoi s-au evaporat, a fost o adevărată mașinărie de spălat bani. Comasarea terenurilor s-a făcut în mod ilegal, și astfel Parchetul General a deschis un dosar penal.

Ruşii de la Gazprom au umplut conturile Ioanei Băsescu. Fiica lui Băsescu este notarul NIS Petrol, subsidiara Gazprom, ea a parafat contractele prin care ruşii au cumpărat benzinării în România.

Bomboana de pe coliva regimului Băsescu este mega scandalul de corupție cu clanul interlop Bercea. În 2011, Mircea Băsescu a primit de la familia Anghel, prin intermediarul Marian Căpățână, peste 2 milioane de euro, pentru a-l scăpa de închisoare pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Informația a scăpat presei încă din iarna lui 2011 când procurorul de la Parchetul Olt, Eugen Iacobescu a dezvăluit acest lucru presei. Totul a fost mușamalizat rapid de Kovesi, pe atunci procuror General al României, iar Eugen Iacobescu a fost forțat să se pensioneze.

Pe 20 iunie 2014, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv, după ce Antena 3 a difuzat imaginile filmate de Florin Anghel, în timp ce-i dădea bani fratelui lui Băsescu, pentru a-l scăpa pe Bercea din închisoare.

De mâine, Băsescu poate fi anchetat în mod oficial de către procurori, în toate dosarele penale pe care le are de dinainte de a deveni președinte, dar și pentru cele deschise pe numele său, în timpul celor două mandate.

>