Breaking news

Adina Buzatu, cercetată penal pentru o evaziune fiscală și spălare de bani

loading...

Designerul Adina Buzatu, este cercetată penal de către procurorii DIICOT, sub acuzația de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional.

adina buzatu - evaziune fiscalaProcurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism,  i-au adus la cunoștință astăzi, 05 august 2014, suspectei Buzatu Adina Viorica punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa.

Adina Buzatu este acuzată de comiterea infracțiunilor  de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani, săvârșite în concurs de infracțiuni.

În perioada 20.02.2012-prezent, a sprijinit moral și material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multi inculpati. În calitate de asociat unic și administrator al societății T.A.B. MEN STYLE, inculpata a sprijinit moral grupul infracțional organizat, acceptând ca membrii grupului să emită pentru firma TAB MEN STYLE facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Prin aceasta inculpata  le-a creat membrilor grupării convingerea că nu îi va denunţa autorităţilor, creeând condiţiile specifice după care funcţionează grupul infracţional organizat şi anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea. În perioada menţionată și în aceeași calitate inculpata a înregistrat în contabilitatea sc T.A.B. MEN STYLE SRL facturi fictive emise de patru societăţi comerciale de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi ), cu scopul de a deduce  în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului”, se arată  în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

În urma acestor proceduri ilegale, prejudiciul cauzat de către SC T.A.B. Men Style SRL bugetului de stat este în sumă totală de 1.596.954 lei.

Procurorii DIICOT mai precizează că: În perioada 2012-martie  2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de   3.700. 000 de lei, care a fost transferată din conturile societății administrate, în conturile a patru firme fantomă. Acești bani au fost retrași în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada menţionată, inculpata a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de cele patru societăţi comerciale de tip fantomă, 101 de documente  (facturi fiscale+contracte+procese verbale de predare primire). Înscrisurile justificative au fost înregistrate în contabilitatea SC T.A.B. MEN STYLE SRL şi în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societăţilor de tip fantomă. În perioada 2012-10.03.2014, inculpata a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei  totale de 5.330.814,39 lei, sumă care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă administrate tot de membrii grupului infracţional organizat. Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

Designeru Adina Buzatu a mers marți la sediul DIICOT pentru a lua la cunoștință de începerea urmăririi penale. Adina Buzatu a declarat jurnaliștilor că a venit pentru a aduce acte și dovezi prin care să își dovedească nevinovăția.

loading...