Breaking news

Adi Verdeț cântă folclor cu drag și dor, bănățenilor – VIDEO

Grație cântecului popular, la cei 23 de ani, Adi Verdeț, este deja o vedetă în Banat. Tânărul artist cântă încă de la vârsta de șapte ani, îndrumat fiind către folclor de mama și bunica lui.

adi verdetAdi Verdeț duce  mai departe, cu mândrie și fală, muzică populară bănățeană. Deși mulți tineri de vârsta lui aleg alt gen muzical, bănățeanul născut pe Clisura Dunării are dragoste pentru folclorul autentic.

Provin dintr-o familie de muzicieni. Mama mea a fost cântăreață în tinerețile ei, dar nu a fost cunoscută decât local. Iubesc tradițiile românești, iar bunica și mama mea mi-au transmis dragostea pentru cântecul românesc. Sunt născut pe Clisura Dunării mai exact județul Caraș Severin, orașul Moldova Nouă, iar copilăria mi-am trăit-o la Pojejena. Cântecul meu e bănățean. De la fragedă vârstă, de 7 ani, debutul era în satul meu natal, iar pe urmă am susținut spectacole în toată clisura, în timp devenind vedetă locală”, a declarat Adi Verdeț pentru exclusivNEWS.ro.

Adi Verdeț nu doar cântă muzică populară, el își scrie textele și linia melodică a pieselor pe care le interpretează. ”Imnul Timișoarei”, creație proprie, se bucură de aprecierea bănățenilor.

„Am melodiile mele proprii. Cea mai reușită dintre ele, care o prins la publicul bănățean este Imnul Timișoarei. Eu îmi compun atât linia melodică cât și textul. Sunt și textier și mai ajut și tinerii care aleg folclorul bănățean”, a mai declarat Adi Verdeț.

Tânărul bănățean a reușit să cânte în duet cu artiști consacrați precum Stana Izbașa, Laura Laurențiu și Nicoleta Sârbu. Adi Verdeț va păși în 2014, cântând la o petrecere românească în Viena. Pentru noul an, artistul își dorește să fie sănătos și să își poată scoate pe piață primul său album muzical: De Revelion voi cânta în Austria la Viena, într-un local cu specific tradițional românesc. Pentru noul an îmi doresc să fiu sănătos pentru a putea încânta oamenii cu cântecul meu popular. Să lucrez mai mult la cariera mea de muzician și să lansez primul meu album pe piața muzicală.

Adi Verdeț are mare priză la publicul tânăr, admiratoarele sale exprimându-și simpatia pentru acesta, de nenumărate ori, pe pagina de Facebook a artistului bănățean.