Breaking news

Adrian Mutu a fost suspendat 9 luni din fotbal

Fotbalistul român , Adrian Mutu a fost suspendat pe o perioadă de 9 luni de către Comitetul Olimpic Italian, ca urmare a testelor doping pozitive efectuate în luna ianuarie 2010.

mutu_fiorentina2008-1897712În această perioadă Adrian Mutu va fi suspendat din activitatea competițională, nemaiavând drept de joc pentru clubul Fiorentina la care este legitimat. Adrian Mutu a fost depistat pozitiv de două ori în luna ianuarie 2010. Pe 20 ianuarie s-a efectuat al doilea test doping lui Adrian Mutu, test  care a  ieșit pozitiv. Testul antidoping a fost efectuat în urma meciului din Cupa Italiei, jucat de Fiorentina în compania echipei Lazio. În această partidă, Adrian Mutu a însrcis două goluri pentru clubul Fiorentina, la care este legitimat.

Strategia apărării lui Mutu s-a bazat pe faptul că pe prospectul medicamentului nu figura sibutramina şi pe faptul că substanţa nu îmbunătăţeşte performanţele sportive. Totodată, avocaţii românului au încercat şi au reuşit să convingă Procuratura antidoping că Mutu nu este recidivist, deoarece precedentul caz în care fotbalistul a fost depistat pozitiv (cu cocaină), cel de pe vremea când evolua la Chelsea, a apărut în urma unui control comandat de club şi efectuat în afara competiţiei.

Adi Mutu a declarat imediat după aflarea verdictului că se aștepta să primească o suspendare mai mică. „Nu sunt mulţumit pentru că mi s-au redus doar trei luni şi am primit nouă luni de suspendare. Cred că este o sancţiune prea mare şi greşită.Vom vedea ce se poate face acum. Mă aşteptam la o reducere mai mare a suspendării, a fost o naivitate şi era corectă o sancţiune, dar nu atât de mare. După primele patru etape din campionat, voi fi pregătit de joc. Îmi pare rău că am lăsat Fiorentina într-o situaţie dificilă şi cer scuze coechipierilor mei, clubului şi fanilor. Cer scuze pentru această naivitate”, s-a plâns Mutu. În aceste condiţii, Mutu va sta pe bară mai bine de şase luni şi va putea reveni pe teren abia din data de 29 octombrie.