Breaking news

Adelin Petrișor, anchetat de Comisia de Etică a TVR pentru că a făcut publică înregistrarea cu șefa DIICOT

Adelin Petrișor va fi anchetat de Comisia de Etică din TVR pentru că a publicat pe blogul personal înregistrarea interviului telefonic realizat de reporterul Andreea Anghel cu șefa DIICOT, Alina Bica, în care procuroarea spunea ”Am apărut trăgând pe nas?”. Înregistrare care a fost oprită de la difuzarea în Telejurnalul TVR, întrucât șefa DIICOT a făcut presiuni la șeful Știrilor TVR, Claudiu Lucaci.

adelin petrisor - tvrUnde dai și unde crapă. În locă să-l ia la bani mărunți pe Șeful Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, pentru că a cenzurat un interviu cu șefa DIICOT, la cererea expresă a acesteia, Comisia de Etică și Arbitraj din Televiziunea Română îl ia la întrebări pe Adelin Petrișor pentru că a făcut publică înregistrarea cu pricina.

Comisia de Etică vrea să vadă dacă Adelin Petrișor a încălcat regulamentul intern al TVR, întrucât ar fi făcut public un material aparținând Televiziunii Române care nu fusese însă difuzat în prealabil pe unul din canalele sale.

Adelin Petrișor a publicat pe blogul personal interviul halucinant cu șefa DIICOT, care în loc să răspundă civilizat la întrebările reporterului TVR, în legătură cu shopping-ul de lux făcut la Paris, în februarie, alături de Elena Udrea, Alina Bica și-a pierdut controlul și a agresat-o verbal pe reporteră și a spus lucruri de genul:  În ce poze am apărut, n-aveți prieteni, nu ieșiti în weekend, am apărut în poziții dezolante. Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut.

În loc de demisie, Claudiu Lucaci aruncă vina pe reporter spunând într-un interviu DCnews.ro că nu el a oprit înregistrarea.

Adelin Petrișor a reacționat prompt, la obiect și extrem de dur la interviul acordat de Claudiu Lucaci pentru DCnews.ro.

Sub titlul ” Conflict între Adelin Petrișor și un șef al televiziunii publice”, DC News publică un interviu cu Claudiu Lucaci. El spune că decizia de a nu da prima înregistrare cu Bica i-a aparținut reporterului, Andreea Anghel, un reporter care nici măcar nu e angajat cu carte de muncă, ci are contract de colaborare până-n decembrie. Interviul este aici. M-a bușit râsul. Oricum, nu-l bănuiam de curaj pe Claudiu… De ce știu că a fost cum am povestit eu? Foarte simplu. Inițial, am fost implicat în decizia editorială pentru că sunt (poate chiar am fost ) șeful Secției Eveniment, deci și al Andreei. Împreună cu producătorul Telejurnalului, am hotărât să difuzăm partea cu trasul pe nas. Asta până Claudiu Lucaci a fost sunat de procurorul-șef al DIICOT, a venit în redacție și a hotărât: nu intră! Ce să zic? Sunt amuzat, dar și îngrețoșat de lașitatea celui care, vremelnic, ne conduce.. P.S. Nu am făcut referire la martori (mulți), desfășurătoare telefonice, probe pentru că mi se face scârbă. Eu știu că mă pot uita în ochii colegilor mei. El poate?”, scrie Adelin Petrișor pe blogul personal.

După care, Lucaci, cu un tupeu nesimțit spune că totuși înregistrarea a fost difuzată în Telejurnalul de la ora 20.00 de joi seară. Lucru total neadevărat care poate fi dovedit și de înregistrarea cu Telejurnalul de pe site-ul TVR.

DC News: De ce nu s-a difuzat înregistrarea cu Alina Bica apărută pe blogul jurnalistului Adelin Petrișor, difuzată ulterior de televiziunile private?

Claudiu Lucaci: A fost difuzată. Cred că s-a uitat la altă televiziune când a zis.”

Iată dialogul halucinant dintre Alina Bica și reporterul TVR.

Reporter TVR: Doamnă Bica vă rugăm frumos să ne dați și…

Alina Bica: Nu comentez, vă rog din tot sufletul, nu comentez absolut deloc, e o chestiune privată, doriți să faceți dezbatere publică pe ea, dezbateți public, nu comentez, chiar nu e cazul.  

Reporter TVR: Totuși apăreți în niște poze….

Alina Bica: Ce am apărut doamnă?!  Acum bănuiesc că înregistrați convorbirea. În ce poze am apărut, n-aveți prieteni, nu ieșiti în weekend, am apărut în poziții dezolante. Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut. Nu aveți prieteni, nu ieșiți în weekenduri, nu vă duceți….?!!! Locuiți numai în casă?? În ce poziții am apărut?!!! Doi la mână, vreunul din documentele alea poartă semnătura mea doamnă?!!! În ce poziții am apărut? În niște poziții pe stradă.

Reporter TVR: Împreună cu doamna Udrea…

Alina Bica: E o problemă că e doamna Udrea?!

Reporter TVR: Dumneavoastră știți mai bine….

Alina Bica: Nu cred că am o problemă cu doamna Udrea, că nu văd de ce aș avea. Chiar nu înțeleg care este problema!!! Poziția publică și politică a doamnei Udrea este una, chestiunea privată este alta. Deci comentați ce doriți.

Reporter TVR: Mai este o problemă. Apar sume mari de bani cheltuite….

Alina Bica: Vă mai spun încă odată, ați văzut vreo chitanță cu numele meu, acele documente publicate pe site, au semnătura mea pe ele???

Adelin Petrișor scrie pe blogul personal, că Alina Bica, după ce a încheiat convorbirea telefonică cu reporterul TVR, i-a cerut acestuia să nu difuzeze cele spuse de ea pe motiv că ”nu știa că este înregistrată”, deși la începutul discuției chiar ea a spus că presupune că discuția este înregistrată.

Pozele au apărut pe site-ul  joscenzura2014.wordpress.com, care a fost închis la câteva ore după ce le-a publicat.

În aceste fotografii, Elena Udrea apare alături de Alina Bica, şefa DIICOT şi de Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii.

>