Breaking news

Adam Lanza este autorul masacrului din Connecticut, soldat cu 26 de morţi

Autorul masacrului din Newtown, Connecticut, soldat cu 26 de morţi, este Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, copil crescut în suburbii.

Înainte de a merge la școala unde a făcut măcel, Adam Lanza şi-a împuşcat în faţă mama, pe nume Nancy.

După care s-a îndreptat cu maşina spre şcoala primară Sandy Hook din apropiere, înarmat cu două pistoale şi o puşcă semiautomată.  Aici a ucis 26 de persoane, printre care 18 erau copii, după care s-a sinucis

Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tânăr cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigidă. Adam „nu relaţiona cu ceilalţi copii”, a declarat Barbara Frey, adăugând că acesta era „puţin diferit … genul reprimat”.

Nancy şi soţul ei, Peter, tatăl lui Adam, au divorţat în 2009. Când au depus actele de divorţ, în 2008, un judecător a decis ca ei să participe la „un program educaţional de parenting”.

Peter Lanza, chemat la New Jersey pentru a discuta cu poliţia şi FBI, este vicepreşedinte la GE Capital şi a fost partener la gigantul de audit Ernst & Young.

Fratele mai mare al lui Adam, Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani, a lucrat la Ernst & Young timp de patru ani, aparent urmând cariera tatălui său.

O rudă a lui Adam Lanza le-a declarat anchetatorilor că acesta suferea de o formă de autism, lucru confirmat și de Ryan Lanza.