Breaking news

Activități distractive în aer liber pentru copii de 3-4 ani

O viață agitată și aglomerată impune deseori căutarea unor activități cât mai interesante pentru cei mici în interior, astfel încât să fie în permanență în vizorul dumneavoastră.

https://www.edituradph.ro/emotiile-lui-noni-sunt-plin-de-energie.htmlCu toate acestea, nu trebuie neglijată nevoia acestora de a petrece timp și în aer liber. Fie în weekend, fie în serile libere, faceți-vă timp pentru a petrece măcar câteva minute în natură cu cei mici.

Și dacă o simplă ieșire în parc nu vi se pare cea mai bună idee, iată câteva sugestii de activități în aer liber pe care le puteți face împreună pentru a vă consolida relația, dar și pentru a-i garanta o dezvoltare cât mai armonioasă.

Construiți o casă pentru păsări

Să petreceți momente împreună în timp ce creați elemente benefice pentru animăluțele din jur este nu doar o activitate distractivă, ci și una din care cei mici au foarte multe lucruri de învățat. Grija pentru vietățile neajutorate se dezvoltă încă din primii ani de în viață, ceea ce îl va transforma pe copilul dumneavoastră într-un viitor adult foarte responsabil și atent. Alegeți piese cât mai ușor de manevrat și delegați-i procedeele facile astfel încât să simtă că a contribuit semnificativ în construirea unui mic adăpost.

Citiți împreuna povești

Oricând este momentul potrivit pentru o lectură interesantă, mai ales pe o bancă, lăsându-vă desfătați de aer curat și razele soarelui. Alegeți una dintre curțile de povești speciale pentru copii de 3-4 ani oferite de Editura DPH și pierdeți-vă împreună pe tărâmurile descrise: https://www.edituradph.ro/carti-copii/carti-pe-varste/carti-copii-3-4-ani. Emoțiile lui Noni reprezintă o serie ce cuprinde numeroase volume cu ajutorul cărora cel mic va înțelege mai ușor ce și cum simte, pentru a ști cum să acționeze de fiecare dată. Sunt plin de energie este o altă carte ideală pentru a fi citită în natură. Îl prezintă pe simpaticul Noni în numeroase de ipostaze în care alege să își folosească energia debordantă pentru a face lucruri bune pentru cei din jur, iar copilul îi va urma cu siguranță exemplul.

Desenați pe asfalt

Imaginația are mai multe surse de inspirație în natură. Cumpărați cretă colorată și începeți să schițați pe asfalt tot felul de personaje sau obiecte cât mai creative. Faptul că are atât spațiul la dispoziție pentru a-și exercita creativitatea îi va da mult mai multă încredere în sine și va avea curaj să experimenteze tot mai multe lucruri noi. Creați și cadrul pentru mult apreciatul joc de șotron, iar distracția va fi garantată.

Mergeți la ZOO

Dați-i voie celui mic să ia cât mai mult contact cu animalele. Chiar dacă locuiți la bloc și nu aveți mereu în preajmă animăluțe cu care să puteți interacționa, o vizită la ZOO ar putea reprezenta momente de neuitat. Nu doar că își va dezvolta dragostea pentru aceste suflete, dar va avea ocazia să descopere nenumărate specii pe care poate că doar în cărți a avut ocazia să le vadă.

Organizați un picnic

Ce poate fi mai frumos decât un picnic bogat în aer liber? Alegeți un loc liniștit cu o priveliște superbă și aduceți de acasă bunătăți cu care să vă delectați. Pot fi gustări, fructe, o plăcintă sau orice altceva. Ceea ce este cu adevărat important este timpul pe care îl veți petrece cu întreaga familie. Astfel de escapade sunt ideale mai ales în sezonul cald în care vă puteți bucura ore întregi de natură fără niciun fel de disconfort. Cel mic va avea ocazia să cutreiere prin împrejurimi, să descopere cât mai multe lucruri noi și să se lase vrăjit de frumusețea din jur și aceasta va deveni fără îndoială una dinte activitățile sale preferate.

>