Breaking news

Acţiunile de depoluare a râului Cotmeana, încheiate

Acţiunile de depoluare desfăşurate pe râul Cotmeana şi pe Valea Radioasa din judeţul Argeş au fost încheiate. În cadrul acţiunilor, au fost igienizate malurile şi lungimea râului pe o distanţă de 15 km, fiind colectaţi 1.000 de litri de produs petrolier.

Toate barajele absorbante montate pentru a curăţa apa au fost desfiinţate. Materialele colectate infestate au fost transportate de către SC OMV Petrom, la batalul ecologic de la Baresti – judeţul Olt. OMV Petrom a respectat termenul şi condiţiile impuse de Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea pentru readucerea zonei la stadiu iniţial.

Poluarea râului Cotmena s-a produs în data de 22 mai, ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut a OMV Petrom. Acţiunile de stopare a poluării şi de curăţare a produsului petrolier au fost coordonate de Administraţia Bazinală Argeş-Vedea care a asigurat personal de intervenţie, materiale absorbante, baraje limitatoare şi utilaje.

În perioada următoare, ABA Argeş-Vedea va emite devizul financiar cu cheltuielile realizate în urma acţiunilor de depoluare a zonei afectată pe care trebuie să le plătească SC OMV Petrom.

>