Breaking news

Acoperă fără stres costurile unui aparat dentar

Fiecare dintre noi vrea să se simtă bine în propria piele și să aibă un aspect plăcut. Aceste dorințe ar trebui mereu confruntate cu o listă de priorități. Oare schimbările pe care vrem să le facem, precum o garderobă nouă, tratamente cosmetice și estetice costisitoare, sunt absolut necesare? Trebuie să știm să răspundem la această întrebare.

Fără doar și poate, prioritatea numărul 1 pentru oricine este sau ar trebui să fie sănătatea. Dacă avem grijă de noi și suntem sănătoși, putem avea grijă și de ceilalți. Însă amânarea rezolvării problemelor atrage uneori agravarea lor, acest lucru fiind valabil și în cazul problemelor stomatologice.

Există câteva reguli pe care le putem urma pentru a avea o sănătate orală bună, iar toate se leagă de vizitele regulate la medicul stomatolog. Dacă este cazul, acesta ne poate recomanda să purtăm un aparat dentar.

Cei mai mulți resping ideea de a purta aparat dentar din convingerea ca este destinat copiilor sau adolescenților, pentru că li se pare inestetic sau inconfortabil, ori din cauza costurilor ridicate. Acestea din urmă pot părea greu de suportat. Să reținem totuși că prețul unui aparat ortodontic fix metalic, adică cel mai ieftin tip de aparat dentar, pleacă de la 1000 de lei per arcadă. Iar acestea sunt doar costurile pentru aparatul propriu-zis, fără a lua în calcul consultațiile de igienizare sau activările lunare.

O variantă de a acoperi aceste costuri poate fi să apelezi la credite nebancare rapide. Poți solicita unul accesibil de la Provident.

Ce beneficii oferă purtarea unui aparat dentar

Numit și aparat ortodontic, aparatul dentar contribuie la starea de bine fizică și psihică în mai multe moduri. Disconfortul resimțit în prima perioadă de purtare este depășit cu mult de rezultatele pe care le oferă: contribuie la alinierea corectă a dinților dacă aceștia sunt strâmbi și înghesuiți, la corectarea unei mușcături deficitare sau la eliminarea unor dureri articulare în zona maxilarului sau a urechii.

Dincolo de aspectele medicale, în urma purtării aparatului, dantura căpătă un aspect estetic plăcut, reușind totodată să scoată în evidență trăsăturile frumoase ale feței, ceea ce conduce și la creșterea încrederii în sine.

Ai în vedere că unul dintre primele lucruri pe care le observăm la o persoană este zâmbetul. O dantură îngrijită va face cu siguranță o primă impresie bună.

 Cum alegi aparatul dentar

Când calculezi prețul întreg al unui aparat dentar, trebuie să știi de la bun început că sumele regăsite în oferte la o căutare simplă sunt pentru o singura arcadă, așadar trebuie să înmulțești cu 2.

Apoi, estetica unui aparat dentar va influența costul acestuia. Aparatul metalic este mai ieftin și cu toate că este foarte eficient și rezistent, este și mai vizibil.

Poți alege, în schimb, un aparat Ceramic sau Safir, care este mai estetic și punctează bine la nivel de calitate și rezistență. Aparatele Invizible sunt cele mai estetice, dar și cele mai scumpe, o arcada poate costa și 12000 de lei.

Mai există și aparate metalice cărora li s-au adus îmbunătățiri în timp și măresc intervalul între vizitele la medic până la 8-10 săptămâni. Aceleași aparate sunt oferite și într-o combinație de metalic + bracket-uri invizibile, mărind gradul de estetică la purtare.

După cum vezi, ai de unde alege.

Cum plătești pentru aparatul dentar

Cu siguranță vei putea lua cea mai bună decizie după ce vei discuta cu medicul ortodont. Acesta va realiza și un plan de tratament care include numărul de vizite necesare după montarea aparatului. Totodată, trebuie să știi că înainte de montarea aparatului vei avea nevoie de o radiografie a danturii, de curățare a unor eventuale carii, de extracția molarilor de minte sau de alte intervenții.

Toate acestea presupun niște costuri. Odată ce primești lista cu ele, vine momentul să faci câteva calcule și să vezi cât poți să acoperi din venituri proprii și cât ai nevoie să împrumuți, de exemplu. La Provident poți solicita sume de până la 20.000 de lei, cu rate fixe săptămânale sau lunare. Poți chiar solicita și credite nebancare pentru restanțieri.

Pentru aplica pentru un credit trebuie să fii cetățean român cu domiciliu stabil în România, venit fix dovedit  și număr de telefon valid. Nu e nevoie să ai cont bancar, istoric bancar sau acces constant la internet. Apoi, odată ce îți este acceptată cererea, poți primi banii în 48 de ore, chiar la tine acasă, indiferent unde locuiești, și poți achita ratele săptămânale sau lunare tot de acasă, printr-un serviciu suplimentar.

În orice situație, dar mai ales daca ai fost restanțier, discută cu agenții Provident și stabilește rate care să nu te împovăreze. Cu un plan stabilit de la început și ținându-ți cheltuielile sub control prin stabilirea unui buget lunar, vei putea să te bucuri de beneficiile unui aparat dentar.