Breaking news

ACL îi solicită premierului Ponta să demită conducerea CNA

Alianța Creștin Liberală îi solicită premierului Victor Ponta să emită ordonanță de urgență în vederea demiterii conducerii CNA și deblocării instituției.

ponta - acl - cnaAlianța Creștin-Liberală îi solicită premierului Victor Ponta să-și exercite atribuțiile și în chestiuni de interes public, nu doar în interes personal și de partid, așa cum a dovedit din plin că știe s-o facă cu OUG 45/2014 privind alegerea președintelui sau OUG 55/2014 privind migrația aleșilor locali.

Situația dezastruoasă de la Consiliul Național al Audiovizualului  pune în pericol libertatea presei și corecta informare a opiniei publice, situație care este cu atât mai gravă acum, în prag de campanie electorală. Pentru a restabili funcționarea corectă a CNA, Guvernul are de data aceasta toate argumentele să emită de urgență un act normativ, care să modifice imediat legea pentru ca actuala conducere a CNA să poată fi demisă. Este inadmisibil modul în care doamna Laura Georgescu, o persoana urmărită penal care pune o instituție a statului într-o lumină nefavorabilă, continuă să își bată joc de funcția pe care o ocupă și totodată periclitează modul de funcționare a Consiliului Național al Audiovizualului”, se precizează în comunicatul de presă al ACL, remis exclusivNEWS.ro.

Alianța Creștin – Liberală, membri ai societății civile, dar și voci din mass-media i-au solicitat în repetate rânduri lui Victor Ponta să o demită pe Laura Georgescu.

Consiliul Național al Audiovizualului nu mai este de ceva vreme funcțional din  cauza acuzațiilor de corupție la adresa conducerii.În acest moment, situația de la CNA crește influența actualei puteri asupra presei centrale și locale, prin intervenții politice și acordarea de tratamente  preferențiale. Domnule Victor Ponta, dacă tot doriți să o protejați pe Laura Georgescu, nu vreți să îi găsiți un loc călduț în echipa dumneavoastră și să lăsați CNA-ul să redevină o instituție democratică? Nu vreți să se termine cu derapajele din media și să repunem mecanismul CNA în funcțiune? Prin refuzul de a o demite pe șefa CNA,premierului ne demonstrează încă o dată că este dispus să sacrifice instituţiile statului pentru a-şi urmări propriile interese. ACL îi solicită premierului să renunțe la încercarea de subordonare a presei și la metehnele guvernării PSD din 2000-2004 și să lase autoritățile statului să funcționeze corect” se mai arată în comunicatul ACL.

Solicitarea ACL vine la o zi după ce Narcisa Iorga, membru CNA din partea Administrației Prezidențiale a fost pusă sub urmărire penală de către DNA, pentru fapte de corupție. Narcisa Iorga este acuzată că l-a ajutat pe Gheorghe Ștefan să facă rost de o nouă licență de emisie pentru Giga TV.

>