Breaking news

Acid hialuronic buze – Marire buze

La ora actuala acidul hialuronic a devenit foarte raspandit, mai ales pentru ca injectarile cu acid in buze confera un aspect voluminos si placut acestora. Femeile apeleaza la acest tratament cu incredere mai ales pentru ca o injectare cu acid hialuronic buze dureaza mai putin de 30 minute. Efectele se vor vedea la 24 de ore dupa interventie, iar dupa aceea cel mai probabil nu se va simti niciun fel de durere. Procedura de augmentare buze are efecte vizibile pe masura ce este efectuata mai des.

1.      Ce este acidul hialuronic?

Cunoscut si sub numele de hialuronat sau hyaluronan, acidul hialuronic a fost descoperit in anul 1934 la New York. Aceasta molecula este compusa din polizaharide si se gaseste in tesutul conjunctiv al organismului. Rolul acestuia este sa mentina tesuturile hidratate si trofice. Datorita proprietatilor sale, este foarte des folosit in chirurgia estetica. Acidul hialuronic se gaseste in ochi si la nivelul articulatiilor in concentratii foarte mari si este un element indispensabil al organismului.

Acidul hialuronic stimuleaza si productia de colagen, contribuind la impiedicarea imbatranirii pielii. Colagenul este o proteina responsabila cu fermitatea si elasticitatea pielii, iar un nivel redus al colagenului duce la aparitia ridurilor.

  1. Cum se administreaza acidul hialuronic?

Suplimentele de acid hialuronic ajuta la mentinerea unui aport sanatos, mentinand cartilajele si articulatiile intr-o forma cat mai buna. Aceste suplimente se pot administra fie prin intermediul unor fiole, fie prin injectare sau prin aplicarea unor creme si a unor solutii.

Fiolele cu acid se aplica direct pe piele si ajuta la hidratarea intensa a pielii pe baza unei solutii foarte concentrate. Cremele sunt ideale pentru o absorbtie cat mai profunda in piele, iar ridurile sunt imbunatatite ca urmare a aplicarii acesteia.

Injectarile cu acid hialuronic se fac pentru a completa nivelul de fluide din articulatii la osteoartrita sau pentru a ameliora o conditie medicala sau estetica.

  1. Ce alimente contin acid hialuronic?

Exista o serie de alimente care contin acid hialuronic, de la legume si fructe, pana la peste si carnea de pasare. Citricele si rosiile, varza Kale, avocado si spanacul, precum si cartofii contin nutrienti care favorizeaza productia si absorbia de acid hialuronic pe termen indelungat. Oasele de la pasari sunt foarte bogate in acid hialuronic, iar la pesti se spune ca ochii ar contine cel mai mult. De asemenea, si maduva oaselor, pastarnacul si anghinarea mai contin acid.

  1. Cum se identifica lipsa acidului hialuronic?

Dupa varsta de 25 de ani, pielea isi pierde din fermitate ca urmare a scaderii nivelului de acid hialuronic din piele. In consecinta, pielea devine uscata, apar ridurile si afectarea structurii pielii cu degradarea colagenului. Ridurile de la nivelul pielii se accentueaza pe masura trecerii timpului, iar pentru atenuarea acestora se apeleaza la diverse tratamente estetice si dermatologice. Deasemenea , buzele isi pierd din volum si fermitate.

  1. Cum se foloseste acidul hialuronic?

Acidul hialuronic se foloseste mai ales pentru remodelarea sau augmentarea anumitor parti ale fetei, precum buzele, pometii, barbia sau nasul. Acesta intinereste tenul, estompeaza ridurile, umplandu-le sau adauga un volum suplimentar. Pentru ca efectele sale sunt temporare, se recomanda efectuarea mai multor sedinte de injectari spatiate la interval cupinse intre 3 si 9 luni. Procedura in sine dureaza pana la 30 de minute, iar inaintea injectarii se aplica o crema anestezica.. Cel mai adesea efectele acidului hialuronic injectat se mentin pana la 9-12 luni, iar in prezent se lucreaza la variante de acid dificil de absorbit. Acestea ar putea contribui la o durata mai lunga a efectului injectarii.

  1. Contraindicatii

Pentru ca orice interventie poate avea si efecte secundare, este bine sa se discute despre acestea cu medicul specialist. Printre cele mai frecvente efecte secundare se numara: durerea, inflamarea, formarea unor noduli, sangerari sau chiar invinetiri in zona injectata. Este foarte important ca injectarea cu acid sa nu se faca dupa un peeling chimic, in timpul sarcinii sau al alaptarii. Infectiile localizate la nivelul pielii si bolile de colagen pot reprezenta contraindicatii ale acestor proceduri.

Dr. Eugen Turcu si echipa sa de specialisti de la clinica de chirurgie estetica Zone Medical Estet din Bucuresti stau la dispozitia pacientilor cu diverse sfaturi si recomandari pentru a obtine rezultatele dorite. Dr. Eugen Turcu are peste 23 de ani de experienta in medicina si este specializat in chirurgie plastica si estetica. Puteti primi informatii despre acid hialuronic buze pret si conditiile in care se poate face o marire buze programand o consultatie.

 

 

>