Breaking news

Achiziţionarea unei locuinţe, o adevărată problemӑ pentru români

O mare parte a oamenilor încearcă să găsească un apartament sau o locuinţă potrivită, în funcţie de buget dar şi de preferinţe. Studiile arată că 15% din tineri au banii pentru a-şi cumpăra o locuinţӑ, însă preferă să stea în continuare în chirie, în căutarea unei locuinţe potrivite cerinţelor lor.

apartamentSigur că în momentul în care hotărâm să cumpărăm o locuinţă trebuie să fim foarte atenţi la absolut toate detaliile. Această investiţie este una destul de mare şi mai ales, foarte importantă. Decizia de a cumpăra o locuinţă, indiferent dacă vorbim despre un apartament, o garsonieră sau o casă, este una extrem de importantă şi din acest motiv trebuie să luăm cea mai bună decizie pentru a nu face o alegere greşită.

În momentul în care căutăm o locuinţa începem să răsfoim presa care conţine anunţuri imobiliare sau începem să mergem direct la agenţii pentru a ne informa în legătură cu preţul şi confortul asigurat de acesta. Privind diferite anunţuri pentru vânzarea sau pentru închirierea unei locuinţe, vom găsi întotdeuna diferite precizări cu privire la gradul de confort oferit, acesta fiind de regulă de gradul 1 sau 2. Totuşi, în momentul în care oamenii fac aceste alegeri nu reuşesc să îşi dea seama care sunt aceste limite de confort deoarece nu cunosc semnificaţia primului grad sau celui de-al doilea.

De fapt, este absolut normal ca oamenii să nu ştie ce anume înseamnă confortul de gradul întâi sau cel de gradul al doilea deoarece nu există reglementări clare vis-à-vis de confortul apartamentelor, aşa cum spun chiar şi specialiştii.

În orice caz, apartamentele, garsonierele, microapartamentele sau casele pot face parte din categoria de lux, confort 1, 2 sau 3. Diferenţele dintre aceste gradaţii sunt de regulă subiective deoarece fiecare persoană care vinde sau închiriază locuinţa o poate clasa în gradaţia pe care o consideră cea mai potrivită.

Totuşi, este important să ştiţi ce înseamnă un apartament cu gradul de confort 1, 2 sau 3. De exemplu, apartamentele cu gradul de confort 1 înseamnă un apartament decomandat, cu intrare separată în fiecare camera, balcoane şi terase. Sigur că aici intră şi alte beneficii, cum ar fi geamurile de termopan sau centrala termică. Pentru a face o estimare cât mai corectă puteţi să urmăriţi un pret termopane Bucuresti, de exemplu.

Un apartament cu gradul de confort 2 este un apartament semi-decomandat, adică se poate trece din sufragerie într-un hol  şi din acel hol în dormitor sau în altă cameră. Dimensiunile acestora încep de la 25 mp în cazul unei garsoniere şi ajunge până la 57 mp pentru un apartament cu 4 camere.

Atunci când vorbim despre un apartament cu gradul de confort 3 trebuie să ştiţi că aici există o singură baie, indiferent de numărul de camere pe care îl are locuinţa. De regulă, în acest tip de apartament nu există balcoane şi nici holuri deoarece trecerea se face dintr-o cameră în cealaltă. Astfel, spaţiul util este destul de mic, faţă de celelalte tipuri de locuinţe.