Breaking news

Accidentul de tramvai din București, produs din cauza schimbării macazului

Potrivit raportului preliminar al anchetei în cazul accidentului de tramvai din Calea Rahovei, incidentul s-a produs din cauza schimbării bruște a macazului.

Două tramvaie au fost implicate miercuri în jurul orei 12.30, într-un accident produs în intersecția Calea Rahovei cu Sebastian. Accidentul s-a produs din cauza schimbării bruște a macazului au stabilit anchetatorii.

”Din primele cercetări, a rezultat faptul că cele două tramvaie (care circulau în sens invers) s-au lovit ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenţia vatmanului, după ce unul dintre ele trecuse deja cu primele două osii de macaz. În acest context, tramvaiul s-a rupt şi a intrat în celălalt”, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal legat de accidentul produs în zona Sebastian. În urma accidentului, 28 de persoane au fost rănite, dintre care 18 au fost transportate la spital.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a început, miercuri, o anchetă internă pentru a stabili din ce cauză s-au ciocnit cele două tramvaie ale liniilor 41 şi 32, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian.

Ciocnirea celor două tramvaie a fost încadrată în categoria accidentelor de muncă, întrucât unul dintre vatmani a fost rănit şi transportat la spital.

Traficul rutier în zonă a fost blocat circa 7 ore, din cauza acestui accident, în urma căruia un tramvai a fost rupt în două.

>