Breaking news

Accident grav la Metrou. Trenul a intrat într-un parapet de beton iar două vagoane au sărit de pe şine

Un accident grav s-a produs sâmbătă la metroul din Bucureşti. O garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie la depoul Berceni iar două vagoane au sărit de pe şine şi sunt supendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul terasamentului.

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a explicat că metroul s-a lovit de parapet din cauza condiţiilor meteorologice.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, în hală, din cauza condiţiilor meteo. S-au făcut manevre pentru a-l introduce în depou. Din păcate, trenul de metrou a intrat în tracţiune şi a tras după el locomotiva. (…) Trebuia garat afară. Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii. S-a luat decizia să fie garant în depou. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informaţiile şi se desfăşoară operaţiunile, cercetarea conform operaţiunilor legale în vigoare. N-aş zice că este defecţiune tehnică. S-ar putera să fie o manevră greşită. (…) Vatmanul prezenta o contuzie şi preventiv a fost dus la Spitalul Baltasar. Dispecerul, conform procedurilor, a anunţat ISU – nu avea de unde să ştie dacă s-a întâmplat ceva. ISU a ajuns foarte repede şi s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu ştiu (cât experienţă are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toţi mecanicii de locomotivă sunt cu experienţă. Nu ştiu (cât le va relua să repună trenul în circulaţie – n.red.). Circulaţia se desfăşoară normal”, a afirmat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a declarat la Digi24 că trenul implicat în incident este unul dintre ultimele şase cumpărate de Metrorex.

„Noile trenuri nu sunt regulă. Aceste CAF-uri ne-au mai creat probleme şi în Pipera, de exemplu când s-a rupt o bieletă si riscam să deraieze un tren cu călători la bord“, a spus Rădoi la Digi24.

Garnitura care se retrăgea la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie. 2 vagoane au sărit de pe şine şi sunt suspendate la aproximativ 2 metri înălţime, faţă de nivelul terasamentului.

Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei.   Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanşa o ancheta internă.

La faţa locului actionează Detaşamentul Special de Salvatori, Detasamentul Aparatorii Patriei.   Mecanicul a fost preluat de SMURD şi din primele evaluări a suferit o contuzie.

Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanşa o anchetă.

>