Breaking news

Accident feroviar la Caracal. Un tir a fost spulberat de un tren

Un tir a fost spulberat, sâmbătă, pe calea ferată, de un tren de pasageri, între Caracal şi Fărcașele. Potrivit CFR Călători, vinovat de producerea accidentului este șoferul de tir care nu a respectat indicațiile de oprire la trecerea căii ferate.

tir pe calea ferataAccidentul feroviar s-a produs sâmbătă, în jurul orei 12.30, și s-a soldat cu moartea șoferului de tir și cu blocarea traficului feroviar în zonă, timp de câteva ore.

”În jurul orei 12.30, între Caracal şi Fărcașele, şoferul unui tir nu a respectat indicațiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată şi a intrat incoliziune cu trenul InterRegio 1692, Timişoara – Bucureşti. Trecerea la nivel era semnalizată acustic şi luminos. La acest moment, traficul feroviar este întrerupt, două trenuri InterRegio (IR 1691, Bucureşti – Timişoara şi IR 1824, Deva – Bucureşti) aşteaptă în gările adiacente redeschiderea circulaţiei”, se precizează în comunicatul de presă al CFR Călători, remis exclusivNEWS.ro.

Cei peste 160 de pasageri aflați în trenul InterRegio, nu au fost răniți și sunt în siguranţă. Mecanicul locomotivei este uşor rănit la umăr, în urma impactului.

Ambulanţa şi pompierii se află la faţă locului. Echipele feroviare intervin pentru eliberarea gabaritului căii ferate şi iau toate măsurile care se impun pentru reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Călătorii sunt rugați să se informeze înainte de efectuarea călătoriei despre circulaţia feroviară pe ruta Bucureşti – Caracal – Craiova – Timişoara şi retur.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplacerilecauzate de accident şi face un apel la conducătorii auto să respecte custrictete semnificaţiile indicatoarelor rutiere amplasate la trecerile la nivel cu calea ferată.