Breaking news

Accident feroviar soldat cu patru morți la Vaslui

Patru persoane și-au pierdut viața, duminică seară, după ce mașina în care se aflau a fost lovită în plin, de un tren InterRegio, în apropiere de stația Vaslui.

accident.feroviarPotrivit CFR Călători, accidentul s-a produs în jurul orei 17.50, în apropierea stației Vaslui, din vina șoferului mașinii care nu s-a asigurat la trecerea căii ferate.

”În jurul orei 17.50, la aproximativ 200 de metri de intrarea în stația Vaslui, la trecerea de nivel cu calea ferată, trenul InterRegio 1666 Iași – Bucureşti Nord, a lovit un autoturism care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure, fiind proiectat în afara gabaritului căii ferate. Din primele informații, se pare ca incidentul s-a soldat cu 5 victime, pasageri ai autoturismului. Precizăm ca cei aproximativ 60 de pasageri din tren şi echipa de locomotivă sunt în afara oricărui pericol. Personalul feroviar a avizat Serviciul SMURD care a intervenit de urgență.”, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători, remis exclusivNEWS.ro

În urma impactului, locomotiva a fost avariată. Din acest motiv, trenul și-a continuat călătoria cu o altă locomotivă ce va sosi din stația Vaslui. Traficul feroviar de pe ruta Iași- Vaslui –Bârlad a fost întrerupt câteva ore.

Poliţiştii au spus că şoferul maşinii nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona depozitelor de la ieşirea din municipiul Vaslui spre Bacău, autoturismul fiind lovit de tren.
>