Breaking news

Accident aviatic pe Aeroportul din Moscova soldat cu cinci morți – VIDEO

Un avion de pasageri sa prăbușit sâmbătă pe autostradă, după efectuarea unei aterizări dure pe Aeroportul Vnukovo din Moscova. Cinci persoane au decedat iar alte trei au fost grav rănite.

avion prabusit rusiaAeronava un  Tupolev-204 aparţinând companiei ruse Red Wings, s-a prăbușit sâmbătă la ora locală 16.30 (14.30, ora României).

Avionul se întorcea din Cehia, după ce a transportat pasageri de la Moscova pe aeroportul Pardubice, în regiunea Pragăi, a declarat un oficial din cadrul autorităţilor aeroportuare cehe.

În momentul prăbușirii, în avion se aflau doar opt membrii ai echipajului.

Oficialii cred că cauza ar putea fi o eroare de pilotaj. Două persoane au fost găsite moarte la locul accidentului, în timp ce o femeie de 27 de ani a murit în drum spre spital. Nu se știe exact dacă a patra persoană a murit la locul prăbușirii sau în ambulanță. Cea de-a cincea persoană a decedat la spital.

Ministerul pentru Situații de Urgență a declarat că cei uciși sunt căpitanul, co-pilot, inginer de zbor și un însoțitor de zbor.

Celelalte trei persoane rănite grav se află în stare critică, având leziuni traumatice cerebrale, spun oficialii medicali.

Potrivit televiziunii ruse, pilotul a survolat aeroportul şi a intenţionat să aterizeze pe alt aeroport din Moscova.

În afară de Vnukovo, Moscova dispune de alte două aeroporturi importante, Şeremetievo şi Domodedovo.

Momentul prăbușirii avionului pe autostrada Kiev, din apropierea aeroportului  Vnukovo, a fost surprins de o cameră video. După prăbușire, aeronava s-a rupt în bucăți și a luat foc.

Autostrada a fost închisă provizoriu, provocându-se ambuteiaje.

Comitetul rus de Anchetă, care a deschis investigaţii, privilegia sâmbătă seara ipoteza unei erori de pilotare, a anunţat Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de agenţiile ruse.

Aeroportul a fost închis temporar după accident şi s-a redeschis cu puţin înainte de ora locală 19.00 (17.00, ora României).

>