Breaking news

Academia de tenis din cadrul complexului Lia Manoliu, inaugurată

Academia de tenis din cadrul complexului sportiv “Lia Manoliu”  din București, a fost inaugurată, miercuri, de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

academie tenis lia manoliuDupă doar cinci luni de la începutul lucrărilor, Academia de Tenis din complexul Lia Manoliu este gata și poate primi jucătorii de tenis profesioniști să se antreneze dar și pe bucureștenii pasionați de acest sport.

“Academia a fost construită la standarde internaționale și dispune de trei tipuri de suprafețe de joc. Are șase terenuri de tenis cu gradene, care asigură 1.200 de locuri, precum și nocturnă, plus infrastructura logistică necesară desfășurării sportului de masă și competițional în cele mai bune condiții”, a declarat Sorin Oprescu, la inaugurarea Academiei de tenis.

Academia de Tenis este construită pe o suprafață de 11.700 mp, și este formată din șase terenuri de tenis, tot atâtea gradene care totalizează 1.152 de locuri și două clădiri anexă.

Academia de tenis din cadrul complexului sportiv “Lia Manoliu” se adresează atât copiilor de la cluburile și școlile sportive, care pot încheia cu Municipalitatea protocoale de colaborare, cât și, din primăvară, publicului larg.

În privința sălii polivalente, Sorin Oprescu a precizat că procedura de atribuire este la final și că lucrările vor începe anul acesta, dacă vremea o va permite. Potrivit spuselor primarului, construirea sălii polivalente ar dura 18 luni.

Oprescu a mai declarat miercuri la inaugurarea Academiei de Tenis că patinoarul Mihai Flamaropol va fi demolat și se va construi unul nou, iar costurile sunt estimate la aproximativ 23 de milioane de euro.

Patinoarul va fi unul olimpic, și va avea o capacitate de 3,100 de locuri.  La acest patinoar va avea acces și publicul consumator de sport pe gheață, nu doar sportivii de performanță.

>