Breaking news

Aberațiile noii legi a sănătății din România

Noua lege al sănătății eutanasiază legal, românii săraci, prin îngrădirea accesului la sănătate. Proiectul de lege privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate din România a fost lansat în dezbatere publică pe 28 decmebrie 2011, adică între Crăciun și Revelion, când fix nimeni nu este atent la așa ceva.

Noul proiect de lege prevede înființarea Caselor de Sănătate private cât și transformarea spitalelor de stat în asociații, fundații sau societăți comerciale. Mai pe înțelesul tuturor, Guvernul Boc, dorește să privatizeze întreg sistemul public de sănătate.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi aflată în dezbatere publică până pe 28 ianuarie, românii vor fi obligați de stat să își încheie o poliță de asigurare privată separată de contribuția obligatorie la sănătate.

Valoarea asigurării voluntare complementare sau suplimentare este, potrivit estimărilor CNSAS, în medie 10 euro lunar, dar poate creşte în funcţie de serviciile convenite în contractul cu asiguratorul.

Asigurarea voluntară suplimentară poate acoperi costurile serviciilor medicale furnizate în sistemul privat, nemaifiind nevoie de o altă asigurare.

Interpunerea între CNAS şi furnizorii de servicii medicalea unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurări de sănătate private.

Acest lucru va duce la creșterea costurilor serviciilor medicale. Întrucât Casele Private de Sănătate, sunt societăți comerciale, al căror scop îi reprezintă profitul și nu bunăstarea pacienților.

CNAS va avea doar rol de reglementare şi va fi un fond de distribuţie şi redistribuţie a veniturilor între casele private. Casele judeţene de asigurări de sănătate(CJAS) vor fi desfiinţate sau reorganizate în asigurători privaţi.

Adică Casa Națională de Asigurări adună banii de la populație și îi varsă în conturile caselor private de sănătate pentru a le spori profiturile băieților deștepți.

De fiecare dată când apare un intermediar în lanțul trofic de servicii, automat costul final este mai mare. Drept urmare românii vor plăti mai mult pentru serviciile emdicale decât până în prezent. Se va reduce numărul românilor care vor avea aces la servicii medicale publice la prețuri accesibile.

Legea mai prevede și faptul că spitalele private pot să asigure asistența medicală de urgență.

Proiectul de act normativ creează cadrul legislativ care dă posibilitatea autorităţilor locale de a angaja direct un medic.

Cei care nu sunt asiguraţi beneficiază de un pachet minimal de servicii în caz de urgenţă medicală.

Lideri ai PDL, reprezentanți ai sindicatelor din sănătate cât și cadre medicale au contestat vehement acest proiect de lege. Aceștia au spus că legea ar ângrădi accesul la servicii medicale al românilor și că încalcă grav Constituția României.

Practic prin această lege, statul român eutanasiază legal săracii, prin anularea dreptului și acesului sa sănătate.

La elaborarea documentului au participat profesionişti din sistemul sanitar, reprezentanţii Comisiei Prezidenţiale, ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.