Breaking news

ABERANT | Fiscul impozitează alocațiile a 11.000 de copii din Curtea de Argeș

Aberații incredibile ale Fiscului din România. 11.000 de copii din Curtea de Argeş au primit somații de la FISC pentru că nu și-au plătit contribuția la sănătate. Mai exact, fiecare copil trebuie să dea statului 39 de lei din cei 42 de lei, primiți pe lună, drept alocație. Adică un total de 468 de lei, reprezentând contribuția la fondul de sănătate. Și asta în condițiile în care minorii sunt asigurați din oficiu de stat și sunt scutiți de taxe.

alocatii copii romaniaIncredibil dar adevărat. În România, Fiscul consideră alocațiile copiilor, drept venit, astfel că le impozitează cu 90%. Statul a găsit de unde să recupereze banii. Impozitează cu 90% alocațiile copiilor.

Aproximativ 11.000 de copii din Curtea de Argeș au primit acasă, somații de plată pentru anul 2012 întrucât nu și-au achitat contribuțiile către fondul de sănătate.

Acum, fiecare copil din cei 11.000 somați de Fisc, trebuie să returneze 39 din cei 42 lei încasați de la stat ca și alocație lunară.

Pentru anul 2012, fiecare copil are de returnat la stat 468 de lei ca și contribuție la sănătate.

Numai că legea sănătății prevede faptul că toți minorii sunt asigurați din oficiu și sunt scutiți de plata contribuției la sănătate.

Reprezentanţii Fiscului spun că vina e a programului de calculator care i-a identificat pe copii că au datorii la stat.

Ion Olteanu de la Direcţia Finanţelor Publice Argeş susține că nu are nicio vină întrucât somațiile de plată au fost emise în baza unui program informatic emis de Direcţia Generală a Tehnologiei Informaţiei din cadrul ANAF.

 „Au venit contribuabili, au depus contestaţii legate de acest aspect. Noi am făcut demersuri, sesizându-ne şi contribuabilii, am înştiinţat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională a Finaţelor Publice şi sperăm să rezolvăm şi această deficienţă”, a declarat pentru TVR, Ion Olteanu.