Breaking news

A-ti asuma sau nu datoria? Aceasta este intrebarea

iti asumi datoria

Obligatia de plata este asumata de catre clienti prin semnarea unui contract. Orice contract, fie un abonament la un furnizor de servicii de telecomunicatii, fie un contract de credit, implica obligatii si drepturi asumate de ambele parti care semneaza. Din cauza unor factori negativi (pierderea locului de munca, probleme de sanatate, etc), uneori clientii nu isi mai pot onora obligatiile de plata si acumuleaza datorii. Totusi, aceste datorii trebuie asumate si ulterior achitate, altfel se poate ajunge la executare silita.

Pentru a-si recupera o parte din pierderi, furnizorii initiali aleg sa externalizeze colectarea datoriilor catre firme specializate precum KRUK Romania. Printr-un contract de cesiune, oamenii cu datorii ajung clientii firmei de colectare. Din fericire, KRUK are angajati competenti cu care se poate discuta deschis despre situatia datoriei.

Asumarea datoriei poate aduce o reducere

Asumandu-si datoria si comunicand cu reprezentantii companiei, clientii pot afla despre diverse posibilitati de a reduce suma totala de plata. KRUK ajuta oamenii cu datorii oferindu-le mai multe modalitati de contact, diverse modalitati de plata si invitandu-i sa participe la campanii cu reduceri sau concursuri.

Datoria se poate renegocia: la plata integrala a restantei se ofera, in general, o reducere a sumei totale. In cazul in care datoria are o valoare mare si nu se poate plati integral, aceasta poate fi esalonata in rate mai mici, stabilite de catre client in functie de posibilitatile sale financiare.

Asumarea datoriei presupune si o analiza a riscurilor. Ce pierderi poate aduce neplata datoriei? Firmele de recuperare a datoriei nu adauga dobanzi sau comisioane. Ele recupereaza doar datoria acumulata la creditorul initial. In schimb, daca clientii nu isi asuma datoria, se poate ajunge la executare silita. Iar acest proces are la randul sau costuri, suportate la final tot de client, ca extra cheltuiala.

Clientii KRUK au pareri bune despre beneficiile primite

Clientii care isi asuma plata datoriei se bucura de diverse avantaje. Unul dintre ele este ca pot intra in programul de loializare Dorinte Implinite. Odata cu semnarea unui angajament de plata cu ratele dorite de ei, pot intra in acest program care ii recompenseaza pentru fiecare plata efectuata. Achitarea unei rate le aduce puncte care se transforma in bani. Clientii KRUK au pareri bune despre programul Dorinte Implinite:

“Ma determina sa-mi platesc ratele la timp cu gandul ca am si ceva de castigat. De exemplu luna trecuta am intarziat cu rata, dar cum mi-am adus aminte, imediat m-am dus sa platesc cu gandul sa nu pierd punctele.”

Cu aceste puncte oamenii cu datorii isi pot plati viitoarele rate sau pot achizitiona vouchere de cumparaturi la diverse magazine mari, organizatori de cursuri, etc. Este o lista mare de parteneri inscrisi in program, de unde se pot cumpara produse sau servicii.

Contactand angajatii companiei, clientii cu datorii obtin raspunsuri clare la intrebarile lor. Si sunt multumiti de comunicarea cu KRUK, dupa cum se confirma si prin feedback-ul trimis de un client: “Multumesc pentru rezolvarea neclaritatii mele.”

Asumarea datoriei este singura cale catre o viata libera din punct de vedere financiar. Cei care nu si-au platit creditele, au fost raportati la Biroul de credite, ceea ce ii impiedica sa aiba acces la noi surse avantajoase de finantare. In schimb, clientii KRUK care si-au asumat datoria si au platit-o, pot obtine din nou imprumuturi.

>