Breaking news

A murit jurnalistul TVR, Raico Cornea

Televiziunea Română este în doliu. Raico Cornea, fost director al TVR 1, a încetat fulgerător din viaţă la doar 51 de ani.

Raico Cornea, un profesionist care a dedicat Televiziunii Române aproape trei decenii, s-a stins fulgerător din viaţă, la vârsta de 51 de ani.

Autor a numeroase producții tv, coautor al filmului “Peisaj dupa embargou”, laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timișoara, o Europă în miniatură”, ”Timișul, splendoarea diversității etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”, Raico Cornea a fost, de-a lungul timpului, corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor șef al Redacției Știri TVR Timișoara și directorul canalului TVR 1.

Din anul 2007, Raico Cornea a făcut parte din Consiliul de Administrație al SRTv, ca reprezentant al grupului minorităților naționale din România.

Fondator al Uniunii Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME), președinte UJMME din mai 2017, colegul nostru a semnat și cinci volume de reportaj, analiză și beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare.

>