Breaking news

A murit Gabi Luncă

Celebra cântăreaţă de muzică lăutărească, Gabi Luncă, a încetat din viaţă, în această seară, la Spitalul Judeţean Ilfov, la vârsta de 81 de ani. Artista era infectată cu noul coronavirus.

Internată mai întâi la Spitalul “Matei Balş”, Gabi Luncă a fost ulterior transferată la Spitalul Judeţean Ilfov, unde cu greu s-a găsit cu un loc liber pentru ea, la ATI. Iar în această seară a pierdut lupta cu boala.

Gabi Luncă s-a născut pe 16 octombrie 1938 în localitatea Vărbilău din judeţul Prahova.

A fost una dintre cele mai renumite cântărețe de muzică populară și lăutărească din România. Cu o voce de argint și cu „vibrato-urile dulci”, a cucerit publicul din țară și de peste hotare, timp de peste jumătate de secol. Din 1992 cântă doar muzică religioasă.

Alături de fostul ei soţ, Ion Onoriu, Gabi Luncă are patru copii, trei fete, Estera, Sara şi Rebeca, şi un singur băiat, Emanuel.

Gabi Luncă şi-a pierdut primul copil, la scurt timp după ce l-a botezat, iar în anii maturităţii a trecut şi prin povestea dură a unui cancer de sân.

Vocea sa aparte şi pasiunea pentru cântat au făcut-o însă să se impună în lumea muzicii lăutăreşti, cucerind publicul din țară și de peste hotare, timp de peste jumătate de secol. Din 1992 cântă doar muzică religioasă, Gabi Luncă devenind membră a cultului creştin penticostal.

Moartea lui Gabi Luncă vine la doar o zi de când alt mare lăutar celebru, Nelu Ploieşteanu, a încetat din viaţă din cauza infecţiei cu noul coronavirus, iar în urmă cu şapte zile a murit Cornelia Catanga tot din cauza coronavirusului.

În doar o săptămână, coronavirusul a ucis pe trei din cei mai celebri cântăreţi ai muzicii lăutăreşti din România.