Breaking news

A murit Dan Adamescu. Patronul Astra fusese condamnat la 4 ani de închisoare

Omul de afaceri Dan Adamescu a încetat din viaţă, luni seară, la vârsta de 69 de ani, într-o clinică privată din Bucureşti unde era internat de câteva luni de zile din cauza mai multor afecţiuni cronice. 

dan adamescuDan Adamescu a fost internat pentru prima oară în luna septembrie, cu septicemie, la Spitalul Floreaca din Bucureşti, de unde a fost dus înapoi la Jilava pentru câteva zile, pentru ca mai apoi să fie operat la genunchi într-u spital privat.

Starea de sănătate a lui Dan Adamescu s-ar fi înrăutăţit după ce ar fi contactat bacterii din penitenciar.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

La finele lunii noiembrie 2016, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Adamescu.

Milionarul nu avea doar probleme grave de sănătate, cu legea și cu soția… care a cerut divorțul, ci și cu averea. În 2015, aceasta i s-a înjumătățit față de anul precedent, 65-185 de milioane de euro, faţă de 430 de milioane în 2014. Firma Astra Asigurări, cea mai prolifică sursă de venit a afacerisutlui, a intrat în faliment, tot atunci.

Dan Adamescu are doi băieți, Alexander și Rani (n.r. fiu vitreg), însă doar Alexander a căutat prezența tatălui și să-i fie la dreapta afacerilor. Cum doar el a împărțit și problemele cu tatăl său. Acesta a fost reținut pentru o perioada scurtă, pe teritoriul Londrei, după ce anchetatorii români au emis mandat european de arestare, el fiind cercetat acum în stare de libertate pentru complicitate la faptele de corupție săvârșite de tatăl său.