A murit Cristian Ţopescu. Era cel mai celebru şi iubit comentator sprotiv din România

Cristian Ţopescu, cel mai iubit comentator sportiv din România, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti.

Cristian Ţopescu se identifică cu marile performanţe le sportului românesc. A comentat succesul echipei Steaua de la Sevilia, când a câştigat Liga Campionilor. A comentat şi succesul istoric al Nadiei de la Olimpiada din 1976 de la Montreal. Cât şi numeroase competiţii sportive care au avut în prim plan sportivi români.

În urmă cu o săptămână, Cristian Ţopescu a fost internat de urgență la Spitalul Elias.  Fostul comentator sportiv, licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

Cristian Ţopescu a avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României”.

Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

În urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

>