Breaking news

A murit celebrul artist de muzică populară, Tiberiu Ceia

Doliu în lumea folclorului românesc. Celebrul artist popular,  Tiberiu Ceia a decedat miercuri seară, la vârsta de 82 de ani.

“Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți. Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor. Drum luminat, dragă Tibi”!, au scris, pe pagina de Facebook, cei de la TVR Timișoara.

Interpretul a fost realizator al emisiunii de muzică populară de pe TVR 3 Cântecul de acasă, realizat la TVR Timișoara.

Tiberiu Ceia s-a născut pe 16 iulie 1940 în Timişoara. Debutul oficial ca interpret de muzică a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara.

A absolvit Liceul„C.D. Loga” din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară și cursurile Universității din Timişoara.

În 1967 a devenit profesor de Limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi adevenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.

În 1978 a plecat definitiv din învăţământ și a început să concerteze alături de ansamblul Doina Oltului. Au urmat colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară.

>