Breaking news

A murit celebra actriţă Luminiţa Gheorghiu. Avea doar 71 de ani

Luminița Gheorghiu, una dintre stelele cinematografiei românești, a decedat duminică, de Ziua Americii, la vârsta de 71 de ani.

Doliu în lumea cinematografiei şi teatrului românesc. Actriţa Oana Pellea a dat vestea morţii Luminiţei Gheorghiu.

„A fost una dintre cele mai mari actrițe. A fost una dintre cele mai minunate ființe. A fost una dintre cele mai puternice femei pe care am avut onoarea să le cunosc. Drum bun și să te odihnească Dumnezeu, Luminița Gheorghiu”, a scris Oana Pellea, luni, pe Facebook.

Luminiţa Gheorghiu, asistenta din fimul „Moartea Domnului Lăzărescu”, a murit după o lungă suferinţă. Avea doar 71 de ani şi putea să ne mai bucure cu talentul său apreciat atât în ţară cât şi pe plan internaţional.

În anul 2013 a câştigat Ursul de Aur cu filmul „Poziţia Copilului“ în regia lui Cristi Puiu.

În 2010, la Gala Gopo a filmelor româneşti ale anului 2009, Luminiţa Gheorghiu a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin pentru personajul Ana din filmul „Francesca“, iar în 2013 a primit Premiul Gopo de interpretare feminină pentru o actriţă în rol principal pentru rolul mamei din „Poziţia copilului“.

Născută la 1 septembrie 1949 la Bucureşti, actriţa Luminiţa Gheorghiu a jucat până în 2003 pe scena Teatrului Bulandra, dar a avut o carieră extraordinară mai ales în cinematografie. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în 1972, la clasa profesorului Ion Cojar şi a debutat în teatru cu rolul Mărioara, într-o piesă montată de Alexandru Tocilescu pe scena Teatrului Cassandra.