Breaking news

Actorul Nae Lăzărescu a încetat din viață la vârsta de 72 de ani

loading...

Îndrăgitul actor de comedie Nae Lăzărescu a murit joi dimineață, la locuința sa, din cauza cancerului hepatic ce-i măcina sănătatea de ani de zile.

nae lazarescuActorul Nae Lăzărescu s-a născut la 8 septembrie 1941. Joi dimineață, la vârsta de 72 de ani, actorul Teatrului Constantin Tănase din București, a încetat din viață.

A devenit cunoscut publicului larg ca actor de comedie, în mod special pentru scenetele de comedie realizate alături de actorul Vasile Muraru.

A jucat, deopotrivă, în spectacole de teatru și în filme. Din filmografia sa amintim: ‘Grăbește-te încet’ (1981), ‘Șantaj’ (1981), ‘Baloane de curcubeu’ (1982), ‘Viraj periculos’ (1983), ‘Căsătorie cu repetiție’ (1985), ‘Mașini’ (2006) și, mai recent, în ‘Mama ei de tranziție!?!’ (2011).

A jucat în numeroase spectacole, majoritatea pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”: ‘Arca lui Nae și Vasile’ (2011), ‘Bufonii regelui’ (coautor), ‘Cheia succesului sau Titanic vals’, ‘Cine râde… ăla ești’, ‘Comedie pe Titanic’, ‘Dai un ban dar face’ (autor), ‘Doctor fără voie’, ‘Doi băieți cu sticleți’ (2004), ‘Hai noroc, Tănase!’ (coautor), ‘Idolii femeilor’ (coautor) și, mai recent, ‘Piei drace!’, care a avut premiera la 31 ianuarie 2013.

Partenerul de scenă şi de ecran al lui Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, a declarat că Nae Lăzărescu a decedat în urma unei boli îndelungate şi cu un parcurs sinuos, cu reveniri şi căderi.

Actorul Florin Piersic a povestit, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a aflat încă de noaptea trecută că Nae Lăzărescu nu se simte prea bine, de la un prieten foarte bun al acestuia, care a fost prezent la piesa „Străini în Noapte”, jucată la Salina din Târgu Ocna.

Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul „Constantin Tănase”.

Trupul neînsuflețit al lui Nae Lăzărescu va fi depus mâine după-amiază la Teatrul „Constantin Tănase”, iar sâmbătă actorul va fi înmormântat la Focşani.

Decesul lui Nae Lăzărescu survine la doar o zi după moartea realizatorului tv, Titus Munteanu.

loading...