Breaking news

A început construcţia oraşului viitorului. Iată ce ţară ridică oraşul fără străzi şi maşini – VIDEO


Oraşul viitorului nu are străzi şi nici maşini, este alimentat cu energie verde şi va fi gata în doar trei ani. Cel mai modern oraş al planetei se va construi în Arabia Saudită. Costurile se ridică la 500 de miliarde de dolari

Neom este numele mega-oraşului contruit de arabi în deşert, care va fi gata în 2024.

Oraşul nu va avea străzi, maşini şi nici emisii de carbon.

Şcolile, restaurantele, magazinele şi alte destinaţii ar fi toate la o plimbare de cinci minute şi „nicio călătorie nu va fi mai lungă de 20 de minute”. Infrastructura subterană va ajuta la conservarea a 95% din peisajul natural, au spus dezvoltatorii.

Neom este o combinaţie a cuvântului grecesc neos, sau „nou”, şi mustaqbal, arabă pentru „viitor”.

Oamenii se vor deplasa cu taxiuri cu drone zburătoare, un parc de distracţii în stil Jurassic Park cu dinozauri robotici şi cea mai mare densitate de restaurante cu stele Michelin din lume, potrivit The Wall Street Journal.

Peisajul puternic al regiunii va fi transformat de maşini de însămânţare a norilor, cea mai mare grădină de corali din lume, nisip strălucitor în întuneric şi o lună artificială uriaşă care se aprinde noaptea.

Oraşul va avea ferme eoliene, energie solară, şi tehnologie de ultimă oră, care transformă apa în oxigen şi hidrogen pentru combustibil.