Breaking news

A început campania electorală pentru prezidenţiale. Iată cine sunt cei 14 candidaţi!

loading...

România e oficial în campanie electorală. De azi, 12 octombrie, cei 14 candidaţi la funcţia de Preşedinte al României, au intrat în campanie. Au la dispoziţie 30 de zile pentru a convinge pe cei aproximativ 19 milioane de români cu drept de vot, că merită să fie aleşi Preşedinte.

Campania electorală pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale se desfăşoară în intervalul 12 octombrie – 9 noiembrie 2019. Pe 10 noiembrie se va desfăşura votul în România, în timp ce românii din Diaspora vor putea vota şi pe 8 şi pe 9 noiembrie.

România ar putea avea cel mai tânăr Preşedinte din istorie

Sebastian Popescu, de profesie doctor medic veterinar, este cel mai tânăr dintre cei 14 candidaţi la prezidenţiale. În vârstă de 37 de ani, Sebastian Popescu este fondatorul Partidului Noua Românie, primul şi singurul partid creat de la zero de către tineri care nu au mai făcut politică.

Cel mai tânăr candidat la prezidenţiale este şi cel mai sărac dintre toţi candidaţii. Din acest motiv, Sebastian Popescu nu are buget pentru campania electorală.

Pe lista de vot se mai regăsesc şi 13 candidaţi: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă, Cătălin Ivan, Ninel Peia, John Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Ioana Bruynseels şi Alexandru Cumpănaşu.

Campania electorală aferentă primului tur de scrutin începe la 12 octombrie şi se încheie la 9 noiembrie, ora 7.00.

loading...