Breaking news

A fost sfințită noua policlinică socială din Sectorul 2, „Zâmbet pentru toți”

Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, episcop vicar patriarhal, a oficiat joi, 31 august, slujba de binecuvântare cu agheasmă a noii policlinici sociale din sectorul 2, „Zâmbet pentru toți”, amenajată de Fun­dația „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copi­lului a Sectorului 2.

Persoanele aflate în diferite situații de risc social din Sectorul 2 al Capitalei și nu numai au, începând din 31 august, o nouă clinică stomatologică, unde pot efectua intervenții medicale gratuite.

Noul așeză­mânt medical a fost amenajat într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Sectorului 2 şi dotat cu aparatură de specialitate de către Fundaţia „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La evenimentul inaugural au participat reprezentanți ai autorităţilor locale, ai celor două instituţii partenere în cadrul acestui proiect, precum și copii aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2.

Slujba de binecuvântare a sediului clinicii a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal în cadrul Sectorului social-filantropic al Ad­mi­nistrației Patriarhale; părintele consilier eparhial Ionuț Tutea, de la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și părintele protoiereu Mihai-Cristian Popescu de la Protopopiatul Sector 2 Capitală.

În semn de apreciere și recunoștință pentru sprijinul oferit în vederea inaugurării policlinicii, ierarhul a oferit din partea Patriarhului României Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni primarului Sectorului 2 al Capitalei, Radu-Nicolae Mihaiu, și directorului DGASPC Sector 2, Florin Vasile.

>